Féltékenység, exbarátnő

A volt barátnőd szelleme már az elején éket verhet a legjobbnak tűnő kapcsolatba is, hogy aztán egyre kellemetlenebbül fojtogassa az embert. Nincs már jelen, de mégis számtalan helyről „üdvözölheti” párod. Fénykép album a polcon, telefonban egy régi sms, esetleg egy email, közösségi portálokon ismerősöd stb. Azt mondják jobb, ha a párod nem is tud az exeidről, mert ha mesélsz neki róla, akkor csak megkeseríti a mindennapjait, sőt, esetleg a tiédet is. Én az a fajta vagyok, aki nem tud titkolózni a kapcsolatban, bár ez nem számítana titoknak, én mégis mindenre válaszolok, ha érdekli a párom. Úgy gondolom egy már lezárt kapcsolatról, amiben már nincsenek érzések, csupán barátként-ismerősként tekintek rá, miért ne tudhatna?

Miért van az, hogy az emberek esetenként tartják a kapcsolatot volt kedvesükkel? Azért, mert azzal az emberrel hónapokat, éveket töltöttek, jól ismerték egymás szokásait, úgy-ahogy összecsiszolódtak, és bizonyos esetekben a kapcsolat végeszakadtával is megmarad a barátság. Miért is kellene megszüntetni azt? Persze nem azt mondom, hogy minden nap, találkozzanak, dumcsizzanak, mert az nem egészséges. Viszont néha összefutnak, beszélgetnek egyet azzal nincs baj szerintem.
Mi történik ha már zavaró az ex jelenléte?

Mielőtt az őrület határára tévednél, és felcsapnál detektívnek, próbáld érzelemmentesen, szemlélni a helyzetet.
A „gyakorlat” szerint az idő múlásával az új kapcsolat elmélyül, a régi pedig szép lassan megfakul, megritkul és végül teljesen elmarad. Ha ez mégis soknak tűnik, meg kell beszélni a dolgot a pároddal, és meg kell értetni vele, hogy nyugtalansággal tölt el, ha rendszeresen beszél a volt kedvessel.
Akkor van baj, ha kimondottan igényli az exével folytatott gyakori beszélgetést és kapcsolattartást. Ebben az esetben valószínüleg még nem zárta le azt a kapcsolatot, múltját. Ekkor érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e ez a kapcsolat az erőfeszítéseket, az érzelmeket.

Ugyancsak kellemetlen lehet az elöl hagyott fényképalbum látványa. Bár, ha könnyen hozzáférhető helyen van, akkor nem igazán van ok aggodalomra, mert azt jelenti, hogy szívesen emlékszik a volt kedvesére, de már nem kötődik hozzá mélyen. Ha még fontos volna számára, akkor olyan helyre tenné, ahol valószínűleg nem férhet hozzá az új partnere.
Nem a legmegnyerőbb taktika, ha ilyenkor kiakadsz, féltékenykedsz.  Őszintén mondd el mit gondolsz, de csak okosan.

Biztos vagyok benne, hogy minden kapcsolatban valamilyen formában jelen van a féltékenység az exxel szemben. Egy bizonyos szintig ez egészséges is. Viszont, ha meg vagyunk győződve arról, hogy párunknak nincsenek már érzelmei a volt párja iránt, akkor csak feleslegesen őrlődünk, rosszabb esetben kedvesünk agyára is megyünk viselkedésünkkel. Ez már viszont a kapcsolat rovására is mehet.

 

F.Lackó 7 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1001611280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalokairina 2009.12.20. 18:46:25

Barátság sosem marad egy kapcsolat után! Ez egy hatalmas kamu. Az egyik fél mindig többet akar....

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2009.12.20. 19:09:04

@Kalokairina: Barátnőmnek is ez a véleménye. Részbe osztom is, mert olyan, nincs, hogy közös megegyezéssel válnak el egymástól a párok. Ebből adódik, hogy az egyik fél még egy ideig érez valamit, de csak egy ideig. Bizonyos esetekben, hidd el, hogy van barátság (haverság), csak elég időnek kell eltelnie. :)

Kutyanyúl 2009.12.20. 19:21:29

Sztem nem kell foglalkozni az ex-szel.
Mivel minden emberrel más a párkapcsolat, soha nem tudhatjuk meg hogy érezte magát
jelenlegi kedvesünk a volt pasijával. Az évek se számítanak, meddig voltak együtt, és természetesen állandóan változunk, így más, érettebb, tapasztaltabbak vagyunk.
Tehát pl volt egy barátnőm sok-sok éve, napjainkban már teljesen más lenne vele minden.
Hiszen akkor még gyerekek voltunk. Szóval az a lényeg hogy a jelenlegi kapcsolatunkat kell építeni, és nem az ex pasijai után kutakodni, kiváncsiskodni, gyanakodni stb stb stb.....

Kalokairina 2009.12.21. 12:35:08

@F.Lackó: mondj egy példát, akivel való kapcsolatod lefedi az állításaidat!! csak egy nevet;)

Kalokairina 2009.12.21. 12:40:38

@Kutyanyúl: Így van! Egyébként is, ha tényleg évek múlva összefuttok maximum arra jöttök rá, milyen jók lennétek újra együtt. De biztos nem barátságok kezdenétek el (újra) felépíteni... Ha csak azt képzeljük el, hogy egy olyan emberrel találkozol, akit rég nem láttál, de jó kapcsolatod volt vele (szigorúan csak baráti) néha még vele is mennyire nehéz megtalálni a közös hangot. Annyi minden történik az alatt az idő alatt, hogy minél több mesélnivalótok lenne, annál inkább fogalmatok sincs mit mondhatnátok.

Kutyanyúl 2009.12.21. 13:47:52

@Kalokairina: Mennyire igazad van! Képzeld együtt jártam egy lánnyal 3 évig, most hogy szakítottunk eltelt több mint 2 év! Amikor együtt voltunk mit mondott? hogy én vagyok neki a nagy Ő, az álompasi, az igazi férfi bla bla. Örökké együtt leszünk, életünk végéig jóbarátok leszünk. Mindig mindenről tudunk majd beszélni. Nah találkoztam vele most idén. Mi történt? épp csak érdeklődtem, és erre ő: Nekünk már nincs miről beszélnünk. Menjek onnan, mert látni se akar. Kiderült hogy akivel most együtt van 1-2 éve ő az igazi, és tőle akar majd gyereket. Hát jah mivel több mint 5 éve jöttünk össze teljesen máshogy gondolkozott mint napjainkban. Egyébként meg egy volt barátnőmmel se tudnék elképzelni semmit. Se kapcsolatot, se sexet. Nagy hülyeség lenne.

Kalokairina 2009.12.23. 12:20:42

@Kutyanyúl: :D Hát igen sajnos ez így működik. Az hogy egy exeddel sem tudsz elképzelni semmit, szerintem a saját fejlődésed jele, ami nem baj. Van akivel én is így vagyok, van akivel nem. De szerintem ez később változni fog. Méghozzá az általad említett irányba:)