Miért csalják meg a nőket a férfiak? - A megcsalásról.

 
Ma reggel olvasgattam neten és belebotlottam egy érdekes cikkbe. A címe: Miért csalják meg a nőketa férfiak? Vártam a sablonos leírást, a felsorolt okokat és meg is kaptam. 10 okot sorol fel a szerkesztő:
 
10. ha nem izgatja fel a nő
9. ha félrelépett a nő
8. mert kihívást és izgalmat jelent
7. mert azt hiszi, hogy úgyis megússza
6. mert lökést ad az egójának az
5. mert ott volt a lehetőség
4. ha zsémbes a barátnő
3. mert a nők hagyják
2. mert a nő nem izgatja már fel a férfit
1. mert már nem szereti többé a nőt
 
Igazából, már magából a felsorolásból is ki lehet olvasni, ha figyelünk, hogy egy lány írta. Tipikus női tévhitek:) Nem szeretném megbántani a cikk íróját (nem is közlöm az oldal címét), de ekkora baromságot még nem olvastam. Miért csalják meg a nőket a férfiak? Mi ez a kérdés? Miért, a nők talán más okokból csalnak meg minket? Ezt a 10 okot én egy okkal fejezném ki.Hadd magyarázzam meg.
 
10. ha nem izgatja fel a nő
Vajon miért nem izgatja fel a nő? Mit tett ő azért, hogy az a nő felizgathassa? Tett egyáltalán valamit? Nem ebből adódik, hogy félrelép, sokkal inkább abból, hogy nem is AKARJA, hogy felizgassa a párja.
9. ha félrelépett a nő
Hány éves korosztályról beszélünk? Ha 14-16, akkor ez rendben van. Van értelme, folytatni a kapcsolatot, miután megbosszultuk, hogy a párunk félrelépett? Viszont, ha meg szakítunk vele és utána bosszúból ágyba bújok valakivel , akkor az már nem megcsalás.
8. mert kihívást és izgalmat jelent
Nemár. Sok más dolog is lehet izgalmas, egyébként meg ezt egy kalap alá venném a 10essel.
7. mert azt hiszi, hogy úgyis megússza
Ez mi? Ez ok?
6. mert lökést ad az egójának az
Menjen el kozmetikushoz.
5. mert ott volt a lehetőség – Az mindig van…
4. ha zsémbes a barátnő – Az se ritka.
3. mert a nők hagyják – No komment.
2. mert a nő nem izgatja már fel a férfit – Ez már volt.
 
Ez a felsorolás, hát mit is mondjak… Igencsak hibádzik. Ezek nem okok. Nem nézett az írója a dolgok mélyére. Ráadásul majdnem az összes pontot egy kalap alá lehet venni. Mint az elején is írtam, úgy gondolom ha hiányzik a szenvedély, a szeretet (szerelem, vagy akárhogy is nevezzük) és ez ellen már nem is akarunk semmi tenni, viszont benne maradunk a szar kapcsolatban különféle magunkat megnyugtató indokok miatt, akkor ez ad adhat okot, hogy félre lépjünk.
 
Mi értelme a megcsalásnak? Arra vetemedünk, hogy félrelépjünk, akkor az már régen rossz. Egy rossz kapcsolatot javítsunk meg, tegyünk, hogy jó legyen, küzdjünk érte, vagy lépjünk ki belőle. Sokaktól hallom, hogy azért van a párjával mert: sajnálja kidobni, mert úgy összenőttek, megszokásból, mert „félek újrakezdeni”, mert „eltart” stb. Kérdezem, ennek mi értelme? Benne vagyunk a szar kapcsolatban, hazudunk, félrelépünk, kicseszünk a másikkal és magunkkal is. Műveljük ezt az egészet, miközben különböző indokokra támaszkodva, megtagadjunk magunktól és a másiktól is az igazi boldogságot.
 
(Várom a véleményeket.)

 

F.Lackó 12 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr921617701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FrM 2009.12.23. 15:27:23

Szerintem a megcsalás akkor jut először valaki eszébe, mikor elmúlt vagy kezd elmúlni az az igazán nagy szerelem. Amikor nagyon nagyon szerettem valakit, soha eszembe se jutott, hogy megcsaljam, azt se vettem észre, hogy létezik másik nő rajta kívül...
Ha pedig már a megcsalászról van szó, én személy szerint úgy vagyok vele, hogy nem is maga a megcsalás, legyen az szex, két párhuzamos barátnő, egy csók, akármi, nem ez izgat igazán, hanem, hogy eljussak idáig.
Olyan magasfokú érzelmi kielégülést okoz, hogy leírhatatlan, tényleg borzasztóan jót tesz az egónak és minden ilyennél magabiztosabb leszek.
Ez a csodálatos érzés, hogy lehet valamiért küzdeni, van egy cél, amit el kell érzed csak addig tart, amig meg nem kaptad, utána már csak egy vonal a füzetben.
Bocsánat lányok, hogy ilyeneket beszélek, de én így érzem.
Továbbá számomra elviselhetetlen az a gondolat, hogy nem kapok meg valakit...képtelen vagyok ezzel együtt élni, addig addig csinálom, amig meg nem kapom, bárhogyan, és a vége persze mindig ugyan az, hogy így már nem is olyan érdekes...
Bárcsak találnék olyat, aki ezután is érdekes marad...

Hejsan 2009.12.23. 18:48:56

@FrM: Sztem teljes mértékben igazad van. De a nők is így működnek? Ők miért csalják meg a pasikat? Miért fáj a férfi léleknek ha a nő úgy gondolkozik, mint ő? Csak egy vonal....

FrM 2009.12.24. 14:36:37

@Hejsan: Talán azért fáj, mert a férfi alapvetően önzőbb és gyerekesebb, mint a nő, ebből következően teljesen másképp tolerálja a dolgokat, sokkal rosszabbul szerintem.

pocket 2009.12.24. 14:47:13

@Hejsan:
Igen, a nők is így működnek! Általában amikor nekem megtetszik egy férfi, addig nem tudok megnyugodni, amíg meg nem szerzem. Beindul a vadászat és minden lehetséges dolgot bevetek, hogy sikerüljön a tervem. Persze az sem jó, amikor még szinte erőfeszítést sem kell tennem, hogy megszerezzem a kiszemelt áldozatot. De valóban, ahogy FrM is írta, csak addig izgalmas a dolog, amíg meg nem kapod, azt akit akarsz, de minél tovább húzódik ez a játszma, annál édesebb az öröm később. Ez a vadászat mondjuk nálam akkor szokott leggyakrabban előfordulni, amikor szingli vagyok és egy kis izgalomra vágyom, vagy az is lehet, hogy csak az egyedüllét zavaró érzését akarom kisebb időre eltakarni. Mindenesetre izgalmas, és gyakran vicces események születnek ilyenkor. Az viszont, hogy a nők miért csalják meg a férfiakat... hát ez egy jó kérdés. Én nem vagyok egy nagy "megcsalós", tisztelem azt az embert, akivel együtt vagyok annyira, hogy nem csalom meg, inkább előtte tisztázom, hogy nem működik a dolog, hagyjuk... és utána folytatódhat a vadászat. Eddigi életemben 2x csaltam meg pasit, akiket olyannyira nem tudtam már elviselni, hogy szükségem volt vkire, akivel jól érzem magam. És persze másnap röpültek is a csávók. Szerintem a nők legnagyobb része akkor hajlik más férfi iránt, hogyha hanyagolva érzi magát. Nekünk szükségünk van rá, hogy érezzük, hogy szeretnek és törődnek velünk. És, ha ezt a törődést huzamosabb ideig mellékelve érezzük, akkor bizony más felé kezdünk kacsingatni, s gyakran még az is jól esik, ha mindössze egy éjszakára kapjuk meg valaki mástól azt a figyelmet és törődést, amit a párunktól várunk.

Kutyanyúl 2009.12.25. 16:50:16

@pocket: férfiaknak, nekünk is szükségünk van hogy érezzük hogy szeretnek és törődnek velünk.

A megcsalás relatív dolog, mint minden más.

nincs hűséges, meg hűtlen típus.

A férfiak ilyenek, a nők meg olyanok...

Erről jó sokat lehetne írni!

Én eddig egy nőt csaltam meg, rá 5 nappal szakítottam is vele!

halak37 2009.12.25. 20:47:03

Ezt a megcsalásos dolgot nem lehet ilyen egyszerűen megmagyarázni.minden kapcsolthoz két ember kell,ha jól működik akkor azért,ha nem akkor azért...de sajnos manapság sokkal több a rosszul működő,mint a jól működő.eléggé veszett világban élünk ahol nincs hit és tisztelet a másik irányába sőt megkockáztatom,hogy sok az érdekkapcsolat Sajnos.úgy látom a magam szemével,hogy midenki mindenkin átgázol áttapos csakhogy elérje a célt...ami egy idő után már csak játékszer marad..csakhogy ÉLETekkel nem illik játszani sőt még az érzelmekkel sem.DE manapság már ez sem fonos...szomorú,de ez van.Mindenkinek további szép estét

FrM 2009.12.25. 23:44:13

Amúgy tudja valaki hogy hívják a kis szöszit? Annyira helyes:)

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2009.12.28. 16:39:53

Itt lakik az utcánkba, ha sokan kérik leírom a számát. :D

Nightmare 2010.03.05. 16:19:57

Üdv!

Akit komolyan érdekel ez a téma (vagy egyébként más is a párválasztással, meg ilyenekkel kapcsolatban), annak tudom ajánlani Geoffrey Miller A párválasztó agy című könyvét. Ez nem ilyen Marsos meg Vénuszos agymenés, hanem tudományos, viszont élvezhető formában van megírva. Nyilván nem egyfajta Biblia, csak egy nézőpont (evolúciós pszichológiai méghozzá), de egész megalapozott, szerintem hasznos.

FishTechnics 2011.04.14. 20:23:33

Főnök!

Lécci a másik oldalt is írd meg!
Hogy a nők miért a férfit.
Lécci! Lécci! Lécci! :)