Felszedjük a csajokat, vagy csak elhitetik velünk?

 
Számtalan olyan könyvvel, internetes oldallal találkozhatunk amely arról szól, hogy hogyan is kell barátnőt szerezni. Tényleg megtanulható? Egyáltalán csajoznak a férfiak, vagy csak a nők játszanak velük?
 
Éppen ma bukkantam rá egy olyan weboldalra amely a barátnő szerzés terén kezdőknek nyújt csajozási tanfolyamot profi szinten. Ki dönti el azt, hogy ki a „profi csajozó”? Ennyire be lehetne skatulyázni a nőket, hogy valaki feltalált egy módszert, amivel bárki megszerezhető? Mert ugye a tanfolyam nem úgy működik, mint a Randiguruban, hogy kiismeri teljesen a kiszemelt hölgyet, így tud következtetni, hogy mi is lenne számára vonzó. Nem. Elvégzed a tanfolyamot, utána már tudni fogsz csajozni. Persze, már az is ritka, ha mindezt ingyen kínálják.
Bizton merem állítani, hogy csajozni megtanulni nem lehet. Nagyon sajnálom az olyan jóhiszemű férfiakat, akik bedőlnek ennek. Maximum azt tudnám elképzelni, hogy személyre szabottan lehet a pasiknak pár jó tanáccsal szolgálni például öltözködés, frizura, illat, egyszóval megjelenés téren.
Minden ember más és más. Ezért is van, hogy minden nőnek más a vonzó. Persze, vannak olyan idolok, színészek, akikért nagyon sokan oda vannak, de az csak a külső. Nem ismerik személyesen, nem tudják milyen ember. Csak jó pasinak tartják a külsejük alapján. Nem tudjuk mindig olyanra változtatni az arcunkat, amilyen éppen a kiszemelt hölgyeménynek tetszik. Szerencsére erre nincs is szükség. Viselkedésünk se tudjuk drasztikusan megváltoztatni. Vagy vonzónak talál a nő, vagy nem. Persze le tudunk szokni kisebb berögzöttségeinkről, ahogy arról már írtam is, de hosszú távon, komolyabb változás nem fog történni. Olyannak kell elfogadjon a nő, amilyenek vagyunk.
 
Létezik-e csajozás, vagy csak a nők hitetik el velünk? Lehetséges, hogy csak mi gondoljuk, hogy felszedtünk valakit, az „áldozat” pedig már előbb tudta, mint mi.
Tegyük fel, hogy követjük a csajozó tanfolyam lépéseit. Olyan ruhát veszünk fel, úgy lőjük be a sérót, olyan parfümöt veszünk, ahogy az meg van írva. Betanultuk a legtrendibb dumákat, szinte minden helyzetre tudunk reagálni. Belépünk egy szórakozóhelyre, kicsit körülnézünk. Megpillantunk pár csini leányzót. Kis idő múlva meg van a kiszemeltünk. A már megtanult módon közeledünk felé. Ugye a leírtak szerint az lenne az ideális, ha a lány esetleg eljönne egy éjszakára, az igazi főnyeremény pedig, ha barátnőnké is válna. Szerény véleményem szerint, bármilyen hihetetlen is, a dolog kétesélyes lesz. Ugyanis teljesen mindegy milyen dumát tanultunk meg, milyen ruhát vettünk fel, milyenre lőttük be a hajunkat, ha nem kellünk a nőnek. Közhelynek hangzik, de tényleg igaz, hogy a nő választ. Ebben a példában ez úgy néz ki, hogy amikor srác eldöntötte, hogy odalép kiszemeltjéhez, a lány már rég kielemezte őt és biztos volt benne, hogy leszólítja a fiú. Már a párbeszéd előtt 90%ig el volt döntve a „vadász” sorsa. Viszont, ha a hölgynek szimpatikusak vagyunk már első ránézésre és nyitott az ismerkedésre, akkor nagy a valószínűsége, hogy valamilyen jelzést ad nekünk. Elég egy nézés, egy szemfülesebb pasi már látja, hogy ott az esély. A betanult csajozós dumát jobb ilyenkor hanyagolni. A rutinosabb nő észreveszi, ha nem magunkat adjuk, és csak lökjük a sódert. Ez inkább visszatetsző, mint menő dolog. Igazából teljesen mindegy, hogy kezdjük a beszélgetést (persze a józanság és az illem határait betartva). Itt már nyeregben vagyunk, a közhelyes duma is teljesen máshogy hangzik tőlünk, mint egy első látásra is ellenszenves pasitól. Amire azt gondoljuk, hogy csajozás, az igazából horgászat. A nő csalija a csini ruci, smink, kidobott cici, popó stb. Némelyik pali rákap a csalira, (ilyenkor indul be a vadászat, mármint a pasi szemszögéből) aztán ha tetszik a halacska megtartja, ha nem visszadobja a vízbe.
 
Ezért gondolom, hogy csajozni nem lehet és nem is kell meg tanulni. Ahogy azt már írtam is, alapvető megjelenésünkön lehet szépíteni, ez természetes dolog. Viszont az, hogy olyan dolgokat tanuljunk be, ami abszolút ellentétes saját stílusunkkal, egy nagy baklövés. Én azt mondom, figyelj, tanulj, tapasztalj, legyél mindig önmagad. A többi már nem rajtad múlik.

 

F.Lackó 10 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr471648530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a katona fehérben 2010.01.05. 16:27:51

Amelyik azt ígéri, hogy ezzel a módszerrel bárkit meg tudsz szerezni, az komolytalan és hazug. Ezzel együtt hidd el, hogy az öltözködésre, küllemre vonatkozó tanácsokon kívül is hasznos lehet egy ilyen. Csodát persze nem tesz, mint ahogy önmagában például egy nyelvtanfolyam sem, csak akkor, ha önállóan is sokat tanulsz és gyakorolsz.
Hiába más és más minden ember, az ismerkedésben vannak azonos mintázatok, beszélgetési fonalak, sablonhelyzetek, és viszonylag jól körülhatárolható az is, hogy általában mivel lehet az érdeklődést és a vonzalmat felkelteni, csak kicsit nehezebb a dolgunk, mint a lányoknak a cicikidobással. Nem is olyan nehéz ezeket megfejteni, hiszen csak alaposan meg kell figyelni néhány olyan férfi viselkedését, aki népszerű a nők körében.
A legtöbben azt hiszik, hogy a csajozás a "trendi, betanult dumákról" szól, és hogy ezeken a tanfolyamokon hülye leszólító szövegeket magoltatnak, pedig ez nem így van, hiszen többet számít az, ahogyan mondod, mint amit mondasz. A viselkedés pedig tanulható és kell is tanulni, ez még nem kibújás a bőrödből, hanem egy adott társas helyzethez való alkalmazkodás, amire számtalan más példa is van az életben. Például másképp viselkedsz egy temetésen, mint egy focimeccsen, másképp is öltözöl fel, és ha úgy vesszük, egyik esetben sem "magadat adod" - ugyanakkor minden esetben meglehet ezen belül a "saját stílusod", hiszen ezeken az eseményeken is különféleképp viselkedő embereket látni. Ha úgy lenne igaz minden, ahogy írtad, akkor kizárólag a szuperjóképűnek és egyben hiperintelligensnek született pasik lennének sikeresek, és ugye azt tudjuk, hogy ez nem így van, meg azt is, hogy ők se találnak ki minden áldozatnál személyre szabott új megközelítéseket, hanem szépen alkalmazzák a beváltak közül az odaillőt (látatlanban megkockáztatom, hogy a saját megélt ismerkedési helyzeteidben te is többször bevetetted ugyanazt a viccet, történetet, szöveget), mindenki más pedig "magát adva", tehát akár otthon mackónadrágban pléjsztésönözve vagy buliban a sarokban egy pohár italba kapaszkodva várná az igazit, aki majd a semmiből felismeri, kiválasztja és még fel is szedi csak azért, mert olyan, amilyen. Nem tudom, hogy simán csak tévhit, vagy pedig a felelősség elhárítása, de az biztosan nem igaz, amit sugallsz, miszerint úgyis kizárólag a nőn múlik minden. Az is nagy mértékben fejleszthető, hogy elsőre milyen benyomást keltesz. Érdemes egy kicsit elmerülni a témakör irodalmában, férfi és nő, páros és páratlan egyaránt sokat tanulhat belőle.

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.01.05. 16:50:33

@a katona fehérben: A "magadat adod" résznél nem arra gondoltam, hogy mackó nadrágban ülve, vagy egy diszkóban piát szürcsölve kell várni, hogy a csaj odamenjen hozzád. Egyáltalán nem erről van szó. azt se írtam, hogy "fel is szedi". A lány ad egy jelzést, ami egy esélyt jelent a srácnak. Innentől a srác léphet. Viszont tökmindegy milyen megjelenéssel, vagy dumával mész oda hozzá, ő dönti el kellesz-e neki.

"Ha úgy lenne igaz minden, ahogy írtad, akkor kizárólag a szuperjóképűnek és egyben hiperintelligensnek született pasik lennének sikeresek"

Mondjuk inkább úgy, hogy azok lennének sikeresek akik nem próbálnak meg másokat utánozni. Az tény, hogy vannak helyzetek ,amihez alkalmazkodnunk kell, ahogy írtad. Ez valóban fejleszthető. Viszont nem gondolom, hogy a csajozáshoz méregdrága tanfolyamot kellene végezni.

"nem igaz, amit sugallsz, miszerint úgyis kizárólag a nőn múlik minden"

Azt írtam: "figyelj, tanulj, tapasztalj, legyél mindig önmagad. A többi már nem rajtad múlik."

Tehát hozd ki magadból a maximumot. Gondold végig a helyzeteket logikusan, figyelj, tanulj a hibáidból és alkalmazd a tanultakat. Add magad, legyen stílusod. Úgy érzem ehhez nem kell "csajozós tanfolyam".

Örülök, hogy felkeltette érdeklődésed a bejegyzésem. Még ha nem is egyezik a véleményünk, végre akadt vitapartnerem:)

a katona fehérben 2010.01.05. 18:13:19

@F.Lackó: Alapesetben tényleg nem kellene hozzá tanfolyam, mint ahogy temetéshez meg a focimeccshez se, csak ezek többségét vagy megtanítják a nevelőid már ovis korodtól kezdve, vagy magadtól ellesed a többiektől, lévén ezek jóval egyszerűbb és könnyebben definiálható helyzetek, plusz nem érintik a minden férfi által nagy becsben tartott büszkeséget. Az ismerkedést viszont nem tanítják a suliban, ami tulajdonképpen botrány, hiszen a párkapcsolat azért elég fontos része az életnek. A csajozással kapcsolatban rendszerint addig az életkorig, amíg még fogékony lennél rá (azaz nem éreznéd büszkeségedbe gázolónak) senkitől sem kapsz valóban hasznos, konkrét és gyakorlatban is alkalmazható tanácsot, ami több annál, hogy "légy önmagad" (bocs, esküszöm, nem gúnyolódni vagy rugózni akarok ezen, de tényleg ez a legtöbbet hangoztatott közhely, amivel ugyanakkor nemigen lehet mit kezdeni az életben). Vagyis vagy szerencsédre ösztönösen jó vagy benne - és akkor fogalmad sincs, valójában mitől működik, illetve ha mégis, hülye leszel konkurenciát teremteni magadnak; vagy pedig (mint a legtöbben) többé-kevésbé ügyetlen vagy - akkor pedig igyekszel ezt eltitkolni, és boldog vagy, ha valami mégis összejön olykor, leginkább azért, mert a lány úgy akarta. És akkor még a bátorságot és önbizalmat, mint alaptényezőt nem is említettük, hiszen a kezdeményezéshez jó sok kell belőlük, és lehetőleg nem a piából kell kinyerni, mint ahogyan a legtöbben csinálják, plusz helyén kell tudnod kezelni a kudarcokat is, hogy ne legyél elkeseredett, netán frusztrált ("a nők csak a pénzre/kocsira/vagány szövegre/szemét pasikra/kigyúrtakra/magasabbakra stb. buknak", ezeket már mind hallottam, meg sok mást is, attól függően, hogy ki melyik saját vélt vagy valós hiányosságára vetítette ki). Ezeket is meg kell szerezni, illetve tanulni, és ebben megintcsak kevés segítségre számíthatsz a környezettől, a jobb tanfolyamokon viszont gondoskodnak róla, hogy megkapd a kezdőlökést ilyen tekintetben is, mégpedig valós helyzetekben. Ezért mondom, hogy ez sokkal komplexebb dolog pár szimpla szöveg betanulásánál, ugyanakkor az sem történik, hogy bemegy egy gyógyegér, kifelé pedig egy sarkaiból kifordult kúrógép jön. Ez nem átváltoztatás, hanem helyzetekre való felkészítés és félelemoszlatás, amit aztán ki-ki a stílusának, alkatának, szándékainak és lelkiismeretének :-) megfelelően használhat fel. De csak sok-sok további gyakorlás után.

"a lány ad egy jelzést" - aki mindig jelzésre vár ahhoz, hogy lépjen, az nem azokkal fog megismerkedni, akik tetszenek neki, hanem azokkal, akiknek ő tetszik. Ez, még ha nagyritkán egybe is vág, nagyon nem ugyanaz...a kontrollnak mindig a férfi kezében kell lennie.

"Gondold végig a helyzeteket logikusan" - ez csak akkor ér valamit, ha valóban tudod értelmezni a lány reakcióit, és ehhez nem a logikán keresztül vezet az út, mivel ők leginkább érzelmi lények. A vonzalmukat sem lehet érveléssel felkelteni.

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.01.05. 18:50:39

@a katona fehérben: Meg kell hagyni sok dologban igazad van. Mégsem értek egyet azzal, hogy az ellenkező nemmel való ismerkedés tudományának elsajátításához vezető út, egy több 10ezer forintos tanfolyamon át vezet. Aki tényleg úgy érzi, hogy saját magától ezekre a dolgokra egyszerűen képtelen rájönni, forduljon a szüleihez, barátaihoz, ismerőseihez, és legutolsó esetben vegye igénybe az efféle csajozási tanfolyamokat. Igazából még azt is sokkal jobb megoldásnak találom, hogy felkeressen egy pszichológust. Anyagilag kb egy szint, viszont mégis csak szakember kezeli , nem pedig egy akármilyen észosztó kontár. (Tisztelet a kivételnek, természetesen:)
A lány jelzése nélkül is kezdeményezhetünk, csak akkor valóban tudni kell elviselni az esetleges visszautasítást, ahogy azt írtad is :)
A vonzalmat valóban nem lehet érveléssel felkelteni, abban azonban biztos vagyok, hogy a női nemnek is vannak logikus lépései, (ha nem is sok :D) amikből lehet tanulni.

a katona fehérben 2010.01.05. 19:36:49

@F.Lackó: Ebben megegyezhetünk, az végül is tökmindegy, hogy hogyan történik az önfejlesztés. Ha valaki jobban bízik a pszichoterápiában vagy az önsegítő könyvekben, hát uccu neki. És köszönöm, hogy nem akartál mindenáron ellentmondani vagy szétcincálni, ritka a kulturált vitapartner a neten :-)

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.01.05. 19:52:13

Én pedig köszönöm, hogy ilyen intelligensen ki tudtuk tárgyalni a témát. Remélem, hogy a továbbiakban is számíthatok értelmes, kulturált hozzászólásaidhoz. :)
Idővel csak kialakul egy összeszokott törzsközösség ezen a kis blogon is:)

(Egyébként a feltüntetett mail címre nagy érdeklődéssel várom a téma ötleteid, már ha szívesen megosztanád velem:)

Dominó 2010.01.06. 18:24:45

Szerintem a lányok vadásznak, de elhitetik a fiúkkal, hogy ők a nemes vadak, akiket érdemes becserkészni. :P Bár ez az én személyes véleményem.
Egyébként a lányok azonnal kiszúrják, ha a pasi hazudik vagy megpróbálja magát másnak mutatni, mint ami. Tényleg adja magát mindenki az adott környezet elvárásaihoz igazodva! Akkor érheti a legkevesebb csalódás... Saját véleményem szerint a pasiknál nem annyira a külső tulajdonságok, inkább a tartás, kisugárzás, jó beszélőképesség és a sárm sokkal inkább mérvadó. Ezt pedig nem lehet megtanulni -vagy van, vagy nincs.

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.01.06. 18:33:53

Kedves uraim, a lecke fel van adva. Itt a lehetőség megcáfolni Dominó véleményét. ;)
Én, ahogy azt már le is írtam, nagyrészt egyetértek a hölggyel:)

joemann 2010.11.02. 21:35:16

@Dominó: nem értek egyet azzal hogy nem lehet javítani a tartáson, kisugárzáson, beszélőképességen és hasonló külső dolgokon.
Már az elég hogy valaki észreveszi hogy nem tud csajozni és ezt el meri mondani másoknak. Már ez olyan görcsöket old fel benne amitől közelebb lesz önmagához és megváltozik a kisugárzása, megfontolt mozdulatai lesznek, abba maradnak a pótcselekvések, jobban belenéz mások szemébe stb...

itt belső játéknak nevezik azt ami közelebb visz ehhez az állapothoz és írnak pár egyéb lehetőséget is hogyan lehet ezt elérni:
www.puafestival.com/forum/onfejlesztes-bels-jatek/

FishTechnics 2011.04.13. 19:26:06

Respekt!

Kedves Lackó!

Egyetértek veled. Nem azért, mert te írtad, stb...
Nem szeretnék autodidakta pszichomókust játszani. Arra ott van Mr. Mackie. :)
Nem kezdem el boncolgatni, hogy minek, mekkora, milyen szerepe, önfejlesztés, satöbbi.

Igenis a Nő választ!
Irodalmároknak: F. Huffman - Hogyan legyünk jó pasik.
:D :D

De tényleg! Igénye válogatja, de vannak bizonyos elemek, amelyek megalapozzák egyrészt az önbizalmat, másrészt a hosszú távú sikerességet. Akár a kiszemelés-randi-együttélés-család kontinuitásban is.

Köszi.

PS: Bátor vagy, hogy katonával vitatkozol. Nekem rosszak a tapasztalataim... :D
Az érvelése viszont megérdemli a respektet!