Távkapcsolat

 
Távkapcsolat, ugye mikor hosszabb-rövidebb időre távol vagyunk kedvesünktől. Sokan idegenkednek egy ilyen helyzettől, pedig nem biztos, hogy olyan rossz hatással van a kapcsolatra.
 
Szerintem, mikor az ember alapból egy ilyen kapcsolatba bonyolódik, az elején lazán kell venni a dolgokat. Nem arra gondolok, hogy összevissza csajozni/pasizni kell, egyszerűen nem kell túl komolyan venni az újdonsült párunkat. Mivel a bizalom ilyen hamar nem tud kialakulni, éppen ezért nem is vagyunk biztosak abban, hogy nem tart-e esetleg több vasat a tűzben. Egyébként is, az ilyen helyzetekben a partnerre akaszkodás sokkal könnyebben rányomja bélyegét a párkapcsolatra. Az elején csak szép könnyedén, aztán, ha minden jól működik, lehet belebonyolódni kicsit a dolgokba, megbeszélni ki mit tervez a kapcsolattal, ki mit vár a másiktól. Mondhatnám, hogy ennél a résznél már fontos a bizalom, de ha kicsit is tapasztalt, rutinos a partner, nem fog bízni benned. Főleg, ha már csalódott előfordul, hogy alapból bizalmatlan az ellenkező nem felé. Hát igen, mennyivel egyszerűbb azt mondani, hogy úgyis megcsal. Ez az elkeseredett, gyenge emberekre jellemző. Valószínű az ilyen ember nem lesz teljesen őszinte sem, minden apróságot meg főleg nem fog az orrodra kötni. Nincs ezzel semmi gond abban az esetben, ha nehezebben nyílik meg, ebből adódhat, hogy sokat tapasztalt fickó/nő, ami nem hátrány. Viszont hosszútávon bizalom nélkül az egész nem ér semmit. Csak egy ócska kis színjáték lesz, ami néha meg van fűszerezve egy kis szexszel.
 
Kapcsolattartás
Manapság már azért sokkal több lehetőségünk van kommunikálni párunkkal, mint régebben. Viszont én mégis azt mondom, hogy a telefonos megoldás a nyerő. A chat programokkal ez megoldható teljesen ingyen. Viszont tapasztalataim szerint a szimpla chatelés semmiképp nincs pozitív hatással a párkapcsolatra. Mondhatnám, az MSN megöli a kapcsolatot. Miért? Egyszerűen nem lehet normálisan kifejezni az érzéseinket, nem jön át a másiknak. Hiába találtak ki 500féle smilet, szar az egész. Egy mondatot 20 féle képpen lehet értelmezni, a beszélgető partner pedig úgy fogja értelmezni, amilyen hangulatban éppen van. Pontosan az ilyen félreértések a kiindulópontjai a vitáknak, veszekedéseknek. A veszekedés pedig a távkapcsolat kaszása. Hangunkkal sokkal inkább ki tudjuk fejezni mit érzünk, nem beszélve arról, hogy kedvesünknek is könnyebb megérteni minket. Meg egyébként is, a telefonálás sokkal személyesebb, mint ócska smilekat meg karaktereket pötyögni. Mivel párunkkal közvetlenül nem érintkezünk ez az egyetlen dolog, amivel tartjuk vele a kapcsolatot. Nagyon oda kell figyelni mit, és hogyan adunk tudtára. A veszekedések ebben az esetben nem fognak békülő szexszel végződni… Szóval maradjunk inkább a webkamera-mikrofon összeállításnál.
Hozzátenném még azt is, hogy hosszabb idő elteltével testünk már szinte ordít kedvesünknek egy kiadós szeretkezésért, amit kicsit csillapíthatunk egy laza esti kis virtuális huncutkodással.
 
Szabadság
Hülye lenne az ember azon sírni, hogy miért nincs együtt párjával. Úgysem tud ellene tenni semmit. Használja ki, hogy egyedül van. Csinálja azt, amit szeret. Persze ez csak akkor működik felhőtlenül, ha biztosan tudjuk, hogy viszont szeret minket a partner. Ezt pedig csak akkor tudhatjuk biztosan, ha megbízunk benne. Ilyenkor tudjuk élvezni a külön töltött napokat is, nem kell azon filózni, hogy: „Vajon mit csinálhat most? Biztos szeret? Nem csal meg?” Ezek a gondolatok nagyon gyilkosak tudnak lenni.
Egyébként meg mennyivel jobb az, ha nem vagyunk minden nap együtt párunkkal? Attól függetlenül, hogy erősödik bennünk hiányérzet több féle irányban is, azért van előnye a dolognak. Biztos, hogy nem alakul ki a kapcsolatban megszokás. A szexben meg főleg nem. Nem lógnak a felek egymás nyakán. Valószínű kevesebb lesz a veszekedés is. Nem mellékesen ez a kapcsolat kellemetlen kis próbája is lehet, ami fényt deríthet arra, mennyire nagy is a szerelem.  Lehetne még sorolni sokáig, de talán a legfontosabb, hogy megtanuljuk értékelni a dolgokat, jó esetben elég hamar ráébredünk, hogy mennyire imádjuk párunkat és mennyire fontos nekünk.
 
Az a lényeg, ha jól csináljuk amit kell, okosan használjuk ki azt az időt amit külön töltünk, akkor valóban egy magasabb szintre léphet a párkapcsolatunk.

 

Share |
F.Lackó 18 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr201736159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NiveaHappyTime 2010.02.07. 13:45:32

Sikerült belefutnom egy távkapcsolatba,nem volt jó,fájt.:-(Ráadásul nem 150-200 km,hanem 2000 km.volt közöttünk.Hiába a technika csodái,röbbféle lehetőség a kapcsolattartásra,tudtuk hogy nem lehet hosszútávú.Igen írásban nem úgy jön át a mondanivaló mint személyesen.Nem látom a másik reakcióit,a szemét,egy-egy mondat félreértésekre adhat okot.Akkor aztán jönnek a magyarázkodások.2-3 havonta egy közös hétvége...:-(Semmi.Akkora telefonszámláink voltak,nem győztük fizetni.Na a szexnek csak jót tett,ki voltunk éhezve a másikra.
Pedig majdnem szerelem volt...:-)Azóta is tartjuk a kapcsolatot,elszakadni nem tudunk egymástól.
Aztán mire túlléptem rajta sikerült újból beválasztanom.De most már csak 230 km a távolság közöttünk.Hetente kétszer-háromszor találkozunk.Majd meg látjuk mi lesz...

De biztos más a helyzet,amikor már stabil a kapcsolat,és akkor jön közbe egy munka miatti"elszakadás".

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.02.07. 13:58:44

@NiveaHappyTime: Hát igen, a már meglévő kapcsolattal más a helyzet. Egyből távkapcsolatban kezdeni az nehéz. Azért oda már nem tudom mi kell, hogy az ember megmaradjon a másik mellett. 2-3 havonta egy közös hétvége? Szerintem az valami eszméletlen romboló tud lenni. Tényleg azt már, ha kibírjátok, akkor jöhet bármi.

Egyébként merem állítani, hogy többet veszekedtem msn-en, mint a való életben. :D

Kucii 2010.02.07. 15:18:52

Simán megoldható a dolog, csak a kellő embert kell megtalálni. :) Akiről egy régebbi hozzászólásomban írtam, arról ez teljesen igaz. 100 km-re egymástól tanultunk, és heti egyszer negyed órát láttuk egymást, vagy annyit se. Volt, hogy 2-3 hétig nem tudtunk találkozni, és maradt az msn, stb. Ha teljesen megbízunk a társunkban nem lehet gond. Mi egy évet voltunk együtt így, és gond nélkül működött a dolog, persze mással nem tudnám elképzelni ezt, csak vele. Okosan kell csinálni, és a megfelelővel. Akkor még jobb is mint ha heti 6x látnánk egymást. Szerintem.

NiveaHappyTime 2010.02.07. 15:37:37

@F.Lackó: A mi esetünkben hatalmas áldozatot kellett volna hozni valamelyikünknek.Vagy én megyek mindent feladva itthon(a gyerekek miatt ez a lehetőség kilőve)vagy ő jön haza.De akkor neki kellett volna feladni az odakint felépített életét,és hazajönnie a bizonytalanba.
Háát igen,akármilyen olcsó egy repjegy,annyira mégsem az hogy bérletet váltsunk a két város között:-(

Kucii 2010.02.07. 17:47:10

@F.Lackó: Mi egyből távkapcsolatot kezdtünk. 1-2 hónap időnk volt csak "megismerkedni", utána a jött a nehezebb része, de gond nélkül működött, és a mai napig is működne, hál Isten, ilyen probléma már nem lesz. :-)

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.02.07. 18:52:39

@Kucii: Bár a múltkor azt hittem tudom kiről van szó, már elbizonytalanodtam. :D

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.02.07. 18:54:06

@NiveaHappyTime: Nehéz döntés...várj, mégsem. Neki kellett volna hazajönni hozzád! :)

Kucii 2010.02.07. 19:00:57

@F.Lackó: Kire gondoltál? :) Utána leírom ki is volt az. ;-)

Stupidella 2010.02.07. 19:29:09

Volt távkapcsolatom, illetve láttam ismerősöknél is jópár példát. Hosszú távon nem működik, csak átmeneti megoldásként láttam sikeres távkapcsolatot. Ráadásul előfordulhat, hogy egy tök jól működő távkapcsolatból kialakuló együttélésnél derül ki, hogy a hétköznapi hajtásban már nem is akkora a szerelem.

NiveaHappyTime 2010.02.07. 19:36:15

@F.Lackó: De szép is lett volna.Bár mivel még tartjuk a kapcsolatot,soha nem mondom hogy soha...:-)De az eszem tudja hogy ebből már semmi nem lesz.Mindig jóban leszünk,mindig különleges helye lesz a szívemben,de ennyi és nem több.Tovább kell lépnem.Úgy tűnik van is valaki aki miatt érdemes.

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.02.07. 22:49:18

@Kucii: Nem biztos, hogy ezt itt kéne megbeszélnünk :)

@Stupidella: No lám Kucii van itt ellenpélda. :) Hát évekig biztos nem tarthat a dolog távkapcsolatban, az biztos. Viszont a kényszer nagy úr...

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.02.07. 22:51:38

@NiveaHappyTime:
"Hetente kétszer-háromszor találkozunk.Majd meg látjuk mi lesz..."
"Mindig jóban leszünk,mindig különleges helye lesz a szívemben,de ennyi és nem több."
Nem túl meggyőző... :) Főleg a "tovább kell lépnem". Szóval ez még csak tervben van? :)

NiveaHappyTime 2010.02.08. 08:19:40

@F.Lackó: Fúúúú nehéz helyzet.
A nagyon távol lévő tényleg különleges a számomra.De ha mélyen magamba nézek tudom hogy nem működik.Sőt mind a ketten tudjuk hogy ez egy szép fejezet volt az életünkben,de vége.
De azért nehéz túllépni rajta.
A másik meg a jövő rejtélye.:-)

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.02.09. 18:31:45

@NiveaHappyTime: Szerintem nem csak a másik srác a jövő rejtélye... :)

NiveaHappyTime 2010.02.09. 19:27:26

@F.Lackó: A jövő már maga egy nagy rejtély.:-)

European! 2010.02.10. 07:00:26

A tavkapcsolat akkor kemeny ha egy ocean valaszt el titeket es evente 1-szer talalkoztok nehany hetre.

amerea 2010.02.17. 00:59:26

majdnem 4 es fel eve vagyok tavkapcsolatban. altalaban 1200 km kulonbseg volt koztunk, de volt egy ev, amikor egy ocean. nem mondom, hogy ujrakezdenem, de igy, hogy benne vagyunk, sokat dolgozunk rajta, hogy apoljuk es elorevigyuk. volt amikor hetente is tudtunk talalkozni, de volt olyan is hogy 2 honap kimaradt. ki kell alakitani egy rutint, ami alapot ad az egesznek. ja igen es a megfelelo embert kell talalni mint Kucii is irta. es azzal nem ertek egyet, hogy nem tudod az elejen mire szamits, en amikor megismertem, tudtam, hogy O lesz 'az' es ugy tunik igy is lett.
egy honapja megkerte a kezemet, es most azon vagyok, hogy utana tudjak menni es egyutt eljunk (egy harmadik orszagban, mivel az elso ketto lehetetlen volt)

sabak 2010.04.04. 06:23:58

"Mondhatnám, az MSN megöli a kapcsolatot. Miért? Egyszerűen nem lehet normálisan kifejezni az érzéseinket, nem jön át a másiknak."

Szerintem nem :) Én a párommal a neten ismerkedtem meg tök véletlenül (3 éve), és több mint egy évig csak msnen tartottuk a kapcsolatot, ott lettünk barátok, ott "jöttünk össze". Szóval szerintem az írásbeliség semminek nem a bekorlátozója.