Miért a nős férfi kell?

 
Azt mondják, minden nőknek szóló kézikönyv első oldalán vastag nagy betűkkel van felírva, hogy nős férfivel márpedig nem kezdünk. Ehhez képest alig van nő, aki életében legalább egyszer-kétszer nem szalad bele nőspasis kapcsolatba. Igaz, állítólag hamar „kinövik”. De tapasztalataim szerint nagyon sokan vannak, akik szinte teljes fertilis korszakukat ilyen kapcsolatokra pazarolják el. Az alábbi sztori a képzelet szüleménye, de a valóság talaján áll.
 
Évi, a harminc felé ballagó szingli egy nyári vasárnap délutánon összeakad az egyik negyven körüli kisfőnökkel a cégtől. Eddíg még csak öltönyben látta a pasit, de most a feleségével sétált, nyakában a háromévesforma kisfiával. Évi elvből nem szokott kisgyerekeket nézegetni (nem teszi ki magát lelki terrornak), de most nem tudja levenni a szemét a kiskölyökről, olyan szép ! Ahogy lábával rugdalódzik, a férfi inge szétnyílik, és látni a göndör mellkasszőrzetét. Az asszony harmincöt körüli, nem szám Évihez képest , ezt Évi fel is méri , de ugyanakkor sugárzik belőle valami megfoghatatlan, amit Évi sem magán, sem barátnőin nem érzett soha, és ami most valami hiányérzetet kelt Éviben. Az asszony beszélgetés közben lehajol a szandálját igazítani, és Évi rögtön félrebiccenti a fejét, kontraposztóba áll, keze a hajában, tekintete a férfiében – úristen, milyen szép szeme van ! – és valami ügyiratról kezd beszélni, amit meg kellene beszélniük hétfőn. Ennyi volt, az asszony felegyenesedik, viszlát, el. De már Évi és a kisfőnök is tudja, hogy hétfőn úgy 11 tájban, amikor vége az osztályértekezleteknek, és a kisfőnök egyedül lesz az irodában, Évi megjelenik majd az irattal, amihez persze a kisfőnöknek semmi köze…
 
És most változzék a szín. Képzeljük el, hogy Évi ugyanezzel a férfival mint társkereső magányos pasival találkozik egy szórakozóhelyen. Ahogy ott áll csórikám a haverjaival a pultnál, a nevetséges szinű ingében. Évi nulla másodperc alatt felméri, hogy pár centivel még alacsonyabb is nála, hogy már túljutott a sörhas-és úszóguminövesztés kezdeti fázisain, hogy rondán kopaszodik és még lúdtalpas is. Tök undorító, ahogy folyik le az izzadtság a kopasz fején meg a szőrös , hurkás mellkasán, azt hiszi a barom, hogy kurva jól néz ki, hogy kigombolva tartja az ingét. És ahogy bámul azokkal a gülü disznószemeivel, de ami mindent visz, hogy talán még tizenöt évvel is öregebb, mit képzel, vénemberekre bukom ? Még a nyálamat is sajnálnám, hogy leköpjem ezt a gnómot !
 
 A jelenséget a korábbi posztomban (Szinglik és pasik) bemutatott PPSZ –ek (párhuzamosan pasizgató szinglik) kapcsán tárgyaltam. Vagyis olyan 28+ általában értelmiségi nőkről volt szó, akik az úgymond „hozzájuk illő” férfiakat amolyan laza baráti, vagy kezdődő együttjárásos párkapcsolatot utánzó állapotban („pasiállapotban, pasifelhőben”) tartják, gondosan tartva a távolságot, miközben egy titokban tartott nős férfival fenntartott viszony jelenti a „komoly”, szexuális kapcsolatot. A legváratlanabb esetekben bukkantam ilyen viszonyok nyomára, és legkevésbé sem alkalmiakra: sokan hosszú-hosszú éveken át ragadnak bele ilyenekbe. Egy kapcsolatot kezdeményező férfi számára mindig kellemetlen, ha kiderül, hogy férfikonkurrencia van, de az már igen csak kiábrándító, ha egy nála jóval idősebb nős férfi miatt dobják ki (feltéve, ha nem elégszik meg a „pasiszereppel”, ld. az idézett posztot), ez még annál is rosszabb, mintha igazi leszbi a csaj.
 
  Legutolsó ilyen rémálmom egy 34 éves ismerősöm volt, több hónapig jártunk együtt, húzta-halasztotta, kidumálta, magyarázta, hogy most miért nem, aztán végre az egyik barátnője megkönyörült rajtam, és elmondta az igazságot. A csajt még 18 éves korában, érettségi körül felszedte az egyik tanára, aki megígérte neki, hogy elveszi feleségül, ha majd elvégezte az egyetemet. Persze azóta is ígéri (63 éves nagypapa lett belőle azóta) és a csaj azóta is jólnevelten vár a sorára, én csak beszélgetésre és kísérgetésre kellettem. Ezt a kórosnak is tekinthető ügyet az is fokozta, hogy ez a csaj akkor sem vallotta volna be a tényállást, ha kínpadra feszítik. Szegényke saját mamája sorsát játssza újra – őt negyven éves korában cserélte be hosszas várakozás után második feleségként (miután az első végre feldobta a talpát) akkor hatvannyolc éves papája, aki persze már elhalálozott, mielőtt megismerhette volna..  Szerencsére a többi nőspasizó csajról azért így-úgy kiderül a tényállás, még az is előfordul, hogy őszintén elmondják a helyzetet, és az emberfia választhat a lelépés és a baráti státus között, még mindig emberibb megoldás, bár marad az a rohadt érzés, hogy megint semmire ba..tam el a drága időmet..
 
 Elméletileg minden nőspasizó csaj arra számít hogy a nős pasi majd becseréli őt feleségnek egyszer. Az irodalom, filmek, bulvársajtó tele van szaftos ilyen-olyan botrányokkal, ahol a csaj megpróbálja ezt kikényszeríteni, illetve bosszúból borít. A valóság szerintem sokkal nyugodtabb – legalábbis a felszín. Óriási a latencia. A hazugság csendje..A borítások, ha vannak, szinte kivétel nélkül a feleség irányából jönnek, ő szokta beadni a válópert, és a „szerelmespár” ekkor döbben rá arra, hogy nagyon megszívták egymással..De az esetek többségében a feleségek is együttjátszanak..
 
A rend kedvéért még említést kell tenni az ez e blogban is emlegetett elvált, érett anyukákról is (MILF-ként is emlegetik őket), akikről ugyan elképzelhető, hogy fiatal területi képviselő srácok farkára vágynak, de azért az esetek elsöprő többségében inkább korukbéli vagy jóval idősebb „derék” nős férfiak látogatják őket..de nem róluk van most szó, hanem azokról a fiatal nőkről, akik ezzel cseszik el az életüket..
 
De miért is kell a nős férfi annyira ?
 
 Minden egészséges lelkű nő számára a nős férfi rendkívül vonzó jelenség. Ha szép gyerekei vannak, nyilván jók a génjei, és kipróbáltan, jól működik a farka. Ha az asszony is jól néz ki, akkor meg pláne. Biztosan érti a nők és a gyerekek nyelvét, meghittség, emberismeret, tapasztalat sugárzik belőle. Felépítette a családi fészket. Végül is biztosabb beleülni egy meglévő fészekbe és egy már referenciával rendelkező farokba, mint egy bizonytalan semmi ilyesmit felmutatni nem tudó pasiéba - gondolhatják.
 
 Pedig.. nyilván nem a nős férfiak „bölcsességén” múlik ugyebár, hogy a házasságok negyven százaléka néhány év alatt  felbomlik, hogy az erőszakos bűncselekmények többségét családon belül követik el, a család a legveszélyesebb „üzem”. Lehet , hogy a házasságba csak a két család paszírozta bele a tisztes „családapát”, aki már a gyerekágyas feleségét is csalta (tudok ilyenről) és a „fészket” is a családok tették a fenekük alá, a vezetői pozíciót meg protekcióval szerezték. Ahhoz meg nem kell nagy bátorság, hogy valaki neki alárendelt, tőle egzisztenciálisan függő kolleginákat kúrogasson, vagy a hivatali kocsival, pénzen biztonságos távolságban tegye ugyanezt.. Ennyit a nős férfiak „erkölcsi” fölényéről, „bátorságáról”, stb.
 
 A nőspasizás másik elmélete Freud apakomplexus-tételén alapul. Eszerint az első érett férfi, akit egy kislány megismer, az apukája, tehát belé lesz „szerelmes”. Viszont ott van „útban” az anyukája – a kislánynak tehát tudomásul kell vennie, hogy ő maximum „másodhegedűs” lehet, és ezt az attitűdöt viszi magával felnőttként is. Talán ez magyarázza, hogy sok nő hihetetlen türelemmel kitart ilyen „másodhegedűsként” a feleség mögött..és talán azt is, hogy a nőspasizásnál egyáltalán nem számít a „normál” pasizásnál alapvető jelentőséggel bíró korkülönbség és „pasidizájn”.
 
 Lehet, hogy ma már egy harmadik verzió igaz. Megpróbáltam meginterjúvolni néhány érdekelt nőismerősömet. Nem veszélytelen vállalkozás. A magányos vagy bármilyen más kapcsolatban lévő nők gyakran , szívesen, sokszor kérdezés nélkül is, nemegyszer a legintimebb részleteket is beleértve beszélnek, fecsegnek, vagy éppen panaszkodnak a kapcsolataikról vagy annak hiányáról. A nőspasizók viszont összeszorított szájjal hallgatnak, esetleg felszínes „normálpasis” fedősztorikat mesélnek. „Megnyitásukhoz” lelki értelemben véve olyan védőruhát kell felvenni, amit ötven éve föld alatt rohadó repülőbombák hatástalanításánál használnak, azonkívül nem árt , ha ismerjük az illető csaj alkoholizálási szokásait is , mert a „megnyitás” a leitatás bizonyos fázisaiban lehetséges csak.
 
 Ezek után persze nem várhatunk szépen cizellált válaszokat.
Mégis, milyen ez a kapcsolat ? „Szar és megalázó” .És ígért valamit (a pasi), vagy hogy lesz később ? „Hülye kérdés, mit ígért volna, egyébként meg ez nem téma köztünk, én leszarom hogy családja van, meg ez nem erről szól” Hát akkor miről ? „Méghülyébb kérdés, szexről, dugásról, kurva jó a farka, és nem azért, mert nőspasi, hanem vedd tudomásul, hogy azért, mert jó pasi !”
 
 Ez utóbbi mondathoz dacosan felvetett fej, és kőkemény szemkontaktus tartozik. Ha nem interjúról, hanem komoly bepróbálkozásról lenne szó részemről, még hozzátenné, hogy „nem olyan, mint te”. Csak nőspasizó csajok és PPSZ-ek építenek le ilyen alja (s) stílusban, más nőnek nem jutna eszébe, hogy a partnere farkával vívjon direktben. Nyilván ha már saját magukat megalázva érzik, dögöljön meg a szomszéd tehene is..
 
 Miután ekkortájt szoktak elküldeni melegebb éghajlatra, már nem tudom megkérdezni a számomra legizgalmasabbat: ha ugyanazzal a férfival nem nősként, hanem magányos társkeresőként találkoznának, érdekelné-e…?
 
 Egy végzős egyetemista csaj (ő kivételesen nem részegen) elmondta még, hogy azért kapott ezt-azt oktató kollégámtól, laptopot, meg tandíj-térítést, és ő persze nem kurva, hiszen csak vele csinálta, de ahogy átveszi a diplomát, szépen majd elköszön tőle. Ez legalább „tiszta” ügy, ő talán nem fog „elveszni”..
 
 Szerintem a „nőspasizás” mögött ma már a női kapcsolatképtelenség egy formája rejlik. A férfiak „kimenekülnek” a számukra terhes, túl „méllyé” váló kapcsolatból, a nők viszont szándékosan belemennek és kitartanak olyan sehová sem vezető kapcsolatokban, amelyre hivatkozva lerázhatják magukról a komoly, számukra elvárásokat támasztó kapcsolatok lehetőségét.

 

Joe69

F.Lackó 84 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr192111255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trisi · www.alphawing.hu 2010.06.26. 16:44:28

...mert a nők szeretnek szenvedni. Szeretnek megalázottan élni. Hiszen nem tennének ilyet ha lenne egy kicsi önbecsülésük. Nem a pasi kell nekik, hanem az a körítés ami ezzel jár. Ha a pasi kellene, simán összejönnének vele egy társkeresőben is, de itt a lényeg abban van hogy izgalmat keresnek. Kell az a lopott pár perc, az összekacsintás, a susmus, a gyors menetek az irodában. Ez az egész lényege. Ezt egy rendezett kapcsolatban nem kapják meg, mert a pasi ha szexelni akar akkor szabad... egy házas pasi pedig spontán kell legyen. Az izgalmas...
Nők milliói élnek unalmas kapcsolatokban és pont arra várnak hogy izgalmat kapjanak valakitől. Persze az unalmas kapcsolat megmarad, mert az kényelmes és nem kell tenni semmit érte. Amiért már tenni kell az nehéz, fájdalmas és persze áldozatot kíván. A nő és a férfi részéről is... na és akkor ott fog állni elötte egy köpcös, pocakos, kopasz pasi, szőrös mellkassal... brrrrr... az már úgy nem kellene..

Egészséges lelkű nő számára nem kell a nős pasi. De hány ember egészséges lelkű manapság? Ha valaki tesz érte hogy megtudja mennyire nincs rendben az élete az nagyon meg fog lepődni ( ha nem akkor boldog ember ), mert olyan dolgokra jöhet rá amiket a tudatalattiában hurcolt eddig...például hogy miért nős pasikra bukik és nem az kell, aki szívből szereti őt?

Joe69 2010.06.26. 21:05:03

@Trisi:
Kicsit másról szól ez a dolog - egy fokkal még rosszabbról. Az egy dolog, hogy szegény nők szeretnek szenvedni. Meg közben balek pasikat szivatni, akik azért kellenek nekik szakma specifikusan, mert a nőspasival nem lehet normális szociális életet élni. Nem valami uncsi "normál" kapcsolatból kilépve csinálnak alkalmi kalandokat (ilyen is van, de az egy másik műfaj, és messze nem ennyire romboló) , hanem a nőspasizás az "alap" és abból kilépve tesznek úgy, mintha normál kapcsikba lépnének be.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.26. 21:18:02

Mi van ma! Aki férfiember beírogat ma ide, mindegyiket szívből sajnálom. Mármint olyan együttérzős fajtában.

Témához sokat nem tudok hozzászólni, mert nem volt és valszeg nem is lesz, mert nem vonz a dolog. Már attól kiakadok, ha utcán a gyerekét kézen fogva sétáltató hapsi jobban megnéz, mint illene.

Ja, és jelentem nem vagyok apakomplexusos. Marhára nem fordult elő sose, hogy irigyeltem volna anyámat, tudatalatt se. Inkább sajnáltam. Irtózok is rendesen az olyan alakoktól, akik apámat juttatják eszembe.

Trisi · www.alphawing.hu 2010.06.26. 21:46:42

@Joe69: a balek pasi itt speciel a reménykedő hősszerelmes pasi lenne? :) Aha... mert ilyet valahol már láttam :)
Mondjuk nevezhetjük ezt is extrém sportnak, az mostanság olyan menő...

Nem is tudom, ha megházasodok és jön valami cilalány... és otthon minden rendben akkor tuti nem lépek félre. Ha meg nem jó, akkor otthon kell először rendet tenni. Persze a kísértés ott van és az nagyon szép tud ám lenni... de ha már feleség meg gyerek.. akkor ... nem is tudom.

Trisi · www.alphawing.hu 2010.06.26. 21:50:59

@neccharisnyás útonálló: talán azért néznek meg mert nő vagy és tetszel mint nő. :) ennek inkább örülj! Tetszeni mindenképpen szabad, nős pasival randizni... na az már fényévekre van ettöl a pillanattól.
Szegény pasik :))) jönnek azok a csúúúúnya gonosz, széplábú, jófenekű csajok és elcsavarják a fejüket :) ( igen, irigység szól belőlem! )

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.26. 22:08:50

@Trisi: De tudod azért pont a gyerek előtt csinálni.... Anyu meg otthon néz majd nagyokat, miről csacsog Zolika. Mert a gyerkőcök bizony sok mindent látnak, hiába nézi hülyének őket a felnőttek kevésbé értelmesebbik fele.

Norden 2010.06.27. 01:35:14

Érdekes, hogy a nők mennyire logika nélkül nézik a dolgokat. Nős pasival azért nem kellene kezdeni mert:
1. ha sikerül megszerezni, akkor mi a garancia, hogy nem lép le ha talál egy 5 évvel fiatalabbat? Lásd még aki egyszer áruló volt egész életében áruló marad.
2. A valószínűbb verzió hogy anyu mellet csak szexuális segédeszköz szerepre van kárhoztatva az illető csaj. Mellékesen a jelenlegi egyéb körülmények (közös lakáskölcsön, bíróságok ítélkezési szokásai) is amellett szólnak hogy a férfi maradni fog a tökszar házasságban is.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.06.27. 20:30:42

Volt nős pasi, nekem tetszett, nagyon, de igyekeztem nem kimutatni felé, mert tudtam, hogy tabu. Ennek ellenére elgyengültem, mikor megkeresett, hogy szeretne velem viszonyt kezdeni. Nem vagyok rá büszke, de életem eddigi legnagyobb szerelme lett. És első pillanattól fogva megmondta, hogy csak szex, semmi több.
Azóta a nős pasikat nagy ívben kerülöm. ha bizonytalan az illető státusza, hát konkrétan rákérdezek. Ha hazudik nekem, arról már nem tehetek...

Trisi · www.alphawing.hu 2010.06.27. 21:12:30

@Enchantée: Nem témába vágó, de én el nem tudom képzelni hogy valakihez odamegyek, felajánlom neki szolgálataimat és közlöm "csak szex" Nem tudom hogy kezdenék egy ilyen mondatot, mi van ha nemet mond? Pláne ha munkatárs...

Blanda 2010.06.27. 22:35:10

Nőspasiztam én is, még férjnélküli koromban valahogy eszembe sem jutott, hogy azt várjam, majd miattam robbantja fel a házasságát. Mindig ők, a nőspasik kezdeményeztek, én meg arra gondoltam, felnőtt ember, tudja, mit csinál. Persze a diszkrécióra mindig ügyeltem és ha úgy alakult, félreálltam.
Meg arra is gondoltam, hogy nyilván valami nem kerek a házasságában, de mivel nem ismertem a másik oldalt, hát ez nem az én dolgom, hanem az övék.

Férjesként nőspasizás szerintem teljesen "logikus", egyik se akarja otthagyni a családját, de kell az a szükséges plusz. Azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megéri-e számára, van-e hozzá gyomra, lelkiismerete, stb. Meg legfőképp hogy mivel magyarázza saját magának.
Nem hangzik túl tisztességesnek a hozzáállás, de aki volt ilyenben, tudja, hogy néha ez az egyetlen elfogadható megoldás.
Aki meg nem volt, az reménykedjen, hogy sose "kényszerül" rá.

Joe69 2010.06.27. 22:52:40

@Enchantée:
A mai "behálózott" világban hazudni már nem egyszerű..vagy titkosügynök vagy bűnöző a pasi, több identitással, vagy a nő belemegy a "rájárásba", vagyis akkor látogatja a pasi jó messziről, amikor akarja, és a nő nem kérdez semmit..vagy éppen fordítva..van ilyen állítólag, az biztos , hogy manapság már senki sem hivatkozhat a naivitására..

TBal 2010.06.28. 09:17:43

@neccharisnyás útonálló: Miért, nem lehet a gyereknek megmondani, hogy Apunak tetszett az a néni? :)

TBal 2010.06.28. 09:24:28

@Blanda: Hm, végre egy ember, aki a nagy erkölcsi ítéleteket félre tudja tenni, és úgy tud gondolkodni a témáról. Én is úgy gondolom, hogy mindenki a saját kapcsolatáért felelős, és nem a máséért.
A hozzáállásod, ahogy szeretőként viszonyultál a dologhoz, tetszik, részemről riszpekt.

Caddy 2010.06.28. 09:54:14

Nőspasizó, brrrr,ne haragudjatok, de nekem ettől hánynom kell.

olvasoktovább

Caddy 2010.06.28. 10:01:36

Hahh. Van egy negyedik magyarázat is, és én ebben hiszek.
Ez egy olyan szituáció,amiben nincsenek hétköznapok, csak az ünnepek. Az izgalom, az utazás, a boldogság, és nem utolsó sorban a jó szex. Kell ennél több? Nyilván kell. De egyszer mindenki belecsúszik egy ilyenbe, ebből tanul, és köszöni szépen többet nem kér belőle.

bagolybagoly 2010.06.28. 10:31:45

Miért a nős férfi kell szabadfordításban = Miért nem a Joe69 kell?
Várjuk még a
- miért a gazdag pasi kell
- miért a külföldi pasi kell
- miért a joképű pasi kell
- miért a híres pasi kell
- miért a magas pasi kell
- miért a rosszfiú kell
- miért a szomszéd féllábú pistike kell
című posztokat

Szelid sunmalac 2010.06.28. 11:02:29

En se kezdenek nospasival!

Joe69 2010.06.28. 11:27:03

@bagolybagoly:
Ezt már vártam, kösz !

Caddy 2010.06.28. 11:30:23

Fordítsuk meg! Férjes nőkkel?
Mondjuk ebben a pasik válaszára lennék kíváncsi.

bagolybagoly 2010.06.28. 11:39:29

@Joe69: Kihagytam valamit a pasifelhőből?

TBal 2010.06.28. 11:41:34

@Caddy: Én kezdenék, csak tudjam, hogy a hapsi nem puskával fog majd kergetni... (sokmindennek a függvénye még egyébként, azért fontos, hogy egy jó kapcsolatot ne tegyek tönkre)

Joe69 2010.06.28. 11:50:36

@bagolybagoly:
Rossz helyen keresgélsz, a pasifelhőben pontosan azok vannak, akik nem kellenek annyira, csak bizonyos szociális funkciók ellátására, de arra viszont igen, mert a nőspasival a dugáson kívül nemigen van más..

Caddy 2010.06.28. 11:56:29

@TBal: ha jó lenne a kapcsolat nem lenne harmadik.

@Joe69: ez szerintem sztereotípia. Olyan nőkkel találkoztál találkozol, akiket a nős pasik csak a szexre tartanak. Kvázi lefedik a szerető státuszt. Nekem olyanom volt, akivel én mindent csináltam, a mozitól a vacsoráig, csak épp nem velem élt.

Joe69 2010.06.28. 12:00:10

@TBal:
Egyszer, csak egyszer bedobná egy pasi egy nőnek, hogy azért nem kell, mert a jelenlegi feleségének(barátnőjének) sokkal jobb a p..ja. Hallott már valaki ilyet ? Ennél sokkal kevesebbért (például, mert nem volt hajlandó észrevenni) is tett tönkre férfit nő bosszúból, én is jól megjártam már így. A külvilág szempontjából ugyanis tökmindegy, hogy ténylegesen megdugtam és átvertem, mintha meg se történt, és ő terjeszti bosszúból, mert nem tudta elérni, hogy megtörténjen..

Joe69 2010.06.28. 12:02:47

@Caddy:
Akkor nyilván szerencsésen kifogtál egy szerencsétlen feleséget, aki persze lehet, hogy nem volt olyan szerencsétlen, mert ugyanezt csinálta viceversa.

TBal 2010.06.28. 12:10:07

@Caddy: Tudod, hogy ezzel én vitatkozom... :)
@Joe69: Ezeket a mondatokat én nemigen tudom egy értelmes logikai láncba fűzni, segíts már légyszi - vagy valaki segítsen...

Caddy 2010.06.28. 12:10:58

@Joe69: ne szívd fel magad. Nem mondtam, hogy büszke vagyok rá, és azt sem, hogy még egyszer ilyet. Csak annyit, hogy te azt akarod látni ebben a történetben, hogy a nőknek nem jó, mégis csinálják, ahelyett, hogy veled kezdenének, hiszen te is vagy olyan jó, ha nem jobb mint a nős pasik. Bízzál abban, hogy valakinek pont te kellesz és senki más.
Másrészt meg,ha nem járjuk be az utat, nem tudjuk mennyire körülményes. Hiszem, hogy végig kell menni, hogy célt érjünk.

Szelid sunmalac 2010.06.28. 12:43:15

En siman kezdenek ferjes novel. Sot mar kezdtem is. Megvan annak is a szepsege.

Caddy 2010.06.28. 12:48:22

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: pont ez az. Mi a szépsége? Valószínűleg ugyanaz, mint a nős pasiban, nem?

Caddy 2010.06.28. 13:04:43

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: mi a szépsége?
Pont erről megy a vita, te meg ideböfögsz valami semmit. Tessék kifejteni.

Joe69 2010.06.28. 13:15:19

Valóban már nehéz beidézés nélkül követni, ki mit kommentál. A női bosszúról szóló, egyébként rakás irodalmat, filmet megihlető válasz tényleg csak véletlenül került Tbal mögé, egyébiránt csak arra akarok utalni, hogy sok akár nős, akár nem nős férfi miért megy bele "csínekbe", ha ugyanis nem megy, akkor is megszívhatja. Caddynek: megint a szokásos szindróma - van, aki nem érti, miről van szó, van , aki nagyon is érti, és van, aki igen csak érintett - és ez utóbbiak között vannak olyanok, akik személyeskednek a posztíróval, ezt csinálod te. Így egyszerűbb neked, elhiszem.

Caddy 2010.06.28. 13:32:57

@Joe69: nem vagyok személyesen érintve, illetve csak annyiban, amit leírtam. Nincs már a színen a pasi, sőt. Nem is hagyta el a családod miattam. Mondom nem kell ilyen még egyszer, bár nem bántam meg. Érintve te vagy, és azért a személyeskedés, mert az írásod sem volt ettől mentes. Ha kirakod magad, ezzel számolnod kell. Nem akartalak megbántani, csak ezt sugallja az írásod.

bagolybagoly 2010.06.28. 13:46:36

@Caddy: Olyan szempontból mindenképp érintett vagy, hogy te is nő vagy, és nem jöttél össze vele.
Ugyanazt olvastam ki én is a posztból, pedig nem vagyok nős pasi, illetve nem volt még nős pasim (úgy tudom). Nem tudom, milyen más érintettség fordulhat még elő.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.06.28. 16:29:30

Social proof és preselection (ami kb. ugyanaz, csak az egyik egy belénk nevelt dolog a másik ösztönös). Igen, arról szól, hogy az illető már bizonyított. De itt nem az az érdekes, hogy ő mit csinált, hanem pont az, hogy mások már jónak ítélték.

De nem kell ehhez megházasodni, elég, ha a csajok azt gondolják, hogy te jó vagy a nőknél. Ehhez pl. elég felemlegetni az általad is írt nőbarátokat. Ha jóban tudsz lenni a csajokkal, akkor nyilván jó pasi vagy (és tudod mit, ez fentartásokkal még igaz is).

Joe69 2010.06.29. 11:32:53

@huvosvadasz:
Azt mondják, kétfajta nő van (pasiszemmel): az egyik válladra borulva elsírja a bánatát, lelki szemétládának használ, a másik pedig lefekszik veled . Nem ugyanaz a kategória, pedig mind a kettő a nőkkel való jóbanlevésről szól. A nőspasizók nyomorát mutatja, hogy vadásznak az első kategóriára, és ebbe én is beleestem pechemre, holott én általában a második kategóriát preferálom, fenntartva az első iránti tiszteletemet is persze. A problémát nem én generáltam.

Amúgy látom,. hogy vagy nagyon fáradt mindenki, vagy a téma túl ciki, vagy közhelyes...

Social proof és deselection:))) Hát persze. Schmitt Pálból azért lesz kiváló államelnök, mert kiválóan nyalva már miniszterhelyettes volt Kádár alatt és NOB-tag Samaranch alatt, köztudottan mindkettő tökbecsületes, korrumpálás-és korrupciómentes, jóhírű rezsim volt..bocs a politizálásért, de ha egy halom sötét baromnak valaki jó volt valamire, akkor miért jó amúgy általában..?

Caddy 2010.06.29. 11:51:12

@Joe69: én már nem merek hozzászólni, mert nem tetszik a véleményem.
Máskülönben meg erre @Caddy: nem reagált senki. :)

díva naíva 2010.06.29. 12:47:51

@Caddy: és pont a negyedik verzióddal értek egyet, amúgy a férjezett nőkre is több pasi bukik, mint a szinglikre, tehtá ez nem csak a nők problémája, egyszer tesztből beregeltem egy társkergetőbe, ugyanazokkal a paraméterekkel, amikkel rendelkezem, csak unatkozó feleség néven, első nap lezártával több, mint 100 üzenetet kaptam... és a 3/4-e szingli pasi volt, aki írt.

Hogy miért?? Mert egy valódi párkapcsolat nehéz és megterhelő, egy szeretői viszony sosem laposodik el, mindig nyújtani kell valamit a másiknak, mert sosem vagyunk egymásé...

Nekem csak barátnős pasim volt és elég sok pozitívuma volt a dolognak, mivel nem éltek együtt, elég ideje volt rám, mivel nem voltak közös ügyeink, nem volt min vitatkozni.

Most, hogy kapcsolatban élek, sokkal több a vita, mert közös jövőt tervezünk, nem mindenki a magáét és sokkal nehezebb, mint Szeretővel valaha volt.

Hozzáteszem, most sokkal több pasi is kattan rám, másnak is kellett alapon, mint a másfél év "ál-szingliskedésem" során...

Joe69 2010.06.29. 13:39:48

@díva naíva:
Na azt hiszem, végre megkaptuk az egyenes választ arra a kérdésre, amit a legelején felvetettem, igaz, fordítva. Vagyis elképzelhető, hogy ugyanaz a férfi, aki szingliként nem kéne egy nőnek, nős férfiként álompasi lehet neki, ld a "mesémet".

Persze díva esetében azért az is kellett ám, hogy ha játékból is, de kitegye magát a placcra. Én soha nem tudtam - igaz, eszembe se jutott - férjezett vagy akár foglalt csajjal kikezdeni, viszont párszor hámozott ki a gatyámból igen csak kezdeményezve ilyen nő , igaz, ebben az elkeseredés is bennevolt, hogy megalázza a férjét a rossz kapcsolat miatt, meg persze engem is, aki a szerszám szerepét játszottam, szóval hogy mindenkit megalázzon..

Asszem, mégis csak jó lenne megfogadni egy ismerősöm tanácsát: vegyek egy jeggyűrűt a vásárban, tegyek fel pár gyerekképet a mobilomra, és fennhangon szidjam a "feleségemet", és ahogy Woody Allen mondja, körül se nézzek, csak füttyentsek..máris lesz kapás..

Mellesleg ez egybevág a posztom utolsó mondatával is. Kösz, Díva !

díva naíva 2010.06.29. 17:22:28

@Joe69: nem mondom, hogy helyeslem a mai tendenciát, de hozzáteszem, én mindig is annak voltam a híve, hogy baromira nem érdekel, hová tart a világ, csak egyetlen egy hasonszőrűt kell találni, aki hasonló értékrendet követ, mint én...

szerinted hová vezet a gyerekes kép, a jegygyűrű és az asszony szidása? ekkora hazugsággal milyen messze jutsz egy nőnél? ha én veled ismerkedtem volna meg, az első kanyarban lapátra raklak, ha ilyeneket hazudsz, márpedig előbb-utóbb kiderül... és pont azokat a potenciális nőket iktatod ki, akik normális kapcsolatot akarnak... azokat a nőket, akik számodra is fontossá válhatnának...

először is nem értem meg a tesze-toszaságot, sosem vártam sült galambot, igenis a kezembe vettem a kezdeményezést, ha úgy gondoltam, hogy megéri az alany... én akartam pasit és tettem is érte, nem csak szimplán vártam, mint sokak, hogy bekopogjon...

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.29. 18:49:59

"Mert egy valódi párkapcsolat nehéz és megterhelő, egy szeretői viszony sosem laposodik el, mindig nyújtani kell valamit a másiknak, mert sosem vagyunk egymásé..."

Pont azért nem laposodik el, mert osonkodni kell, és pont azért tud nyújtani mindig, mert ritka találkák vannak, azok is rövidek.

Senki nem akar alkalmazkodni, illeszkedni, kiegészíteni. Terhes lesz az érzelem, a kifejezhetetlensége, ill. az, hogy ki KELL mondani. Hát mennyivel egyszerűbb azt mondani, hogy sunáználak? Teljesen elállatiasodott dolog, és ez rémisztő.
Kéne egy nagy özönvíz.

Joe69 2010.06.29. 21:22:13

@díva naíva:
Azért vágnál ki, mert kiderülne, hogy nősnek hazudtam magam, mikor nem is vagyok az ?.)))))))

Na jó, nyilván nem így gondoltad

Nagyon helyes, hogy kezedbe veszed a dolgokat !Egyik szingli ismerősöm most olyan alapon nem hajlandó randizni, hogy most focivébé van, ő most csak olyan helyekre jár, ahol kivetítő van, tehát egyszerre sok pasi előtt tudja mutatni magát...Ő is kezébe vette a sorsát:)))

díva naíva 2010.06.30. 10:19:29

@Joe69: úgy gondoltam, hogy akkor alapban hazug vagy és egy kapcsolat alapja az őszinteség kell, hogy legyen...

Tudod, ki milyen sorsra vágyik, én cseppet sem bánom, hogy a pasim nem csípi a focit :D

@Zsit (nyau és rémizé): őőő, próbálok, de állati nehéz a rigolyáimmal :))

SeaSzilaHawk 2010.06.30. 14:01:39

@Zsit (nyau és rémizé): Itt van Nóé:D

@Joe69: Sajnálom, de egyet kell, hogy értsek az előttem szólóknak, olyan szinten, hogy ez túlságosan is rólad szól...hogy neked nem jön össze, és hogy az a buzi kapja meg a csajt, akinek mindene megvan.

Amúgy utálatos dolog szerintem más kapcsolatába belemászni....majd az ilyen emberek , amikor házasok lesznek, megfogják kérdezni maguktól, hogy vajon most hol van és mit csinál a párom? Nekem az a gondom, hogy ezek a nők (illetve pasik), nem fogják föl, hogy végső soron ők csak qrvák, csak még pénzt sem kapnak érte...számomra undorító...

Joe69 2010.06.30. 16:17:55

@SeaSzilaHawk:
Megint a személyeskedés, meghogy kinek mi nem jött itt össze állítólag. Ezek szerint ide mind csupa elégedett szentfazék ír, kivéve a posztírót. Egyébiránt nem buzikról volt szó, hanem nős férfiakról. Engem csak abban a meggyőződésemben erősít meg ez, hogy jól sikerült sokaknak az elevenébe találni. Általában ha valami hazugságot, vagy pitiáner hülyeséget hall az ember, akár saját magáról is, akkor általában lerázza magáról, de ha a kellemetlen igazságot hallja meg ismeretlenül valakitől, akkor ismeretlenül is megpróbáljuk letámadni, "megölni a hírhozót". Csernus sokkal durvább dolgokat mond és ír, és én hallottam személyesen is, na hát ha valaki tele van komplexussal, akkor az ő, és ő nagyon is bevallja, hogy miután segíteni nem tud, inkább provokál. Ha ezt más tenné, nyilván kitekernék a nyakát képletesen, és mindenki azzal vádolná, hogy a saját nyomorult komplexusait teregeti ki. Csak a pszichológusi diploma menti fel ez alól, ahogy a hóhér is legálisan öl.

Érdekes lenne egy poszt az őszinteségről, ha már szóba került.....

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.30. 21:50:23

@díva naíva:
ááááá, ne aggódj, fokozottan nehéz eset vagyunk :)

@SeaSzilaHawk:
most azon gondolkodom, miből is legyen az a bárka. Vagy ahová bárányt adott az Úr, oda legelőt is ád? :)

díva naíva 2010.06.30. 22:37:50

@Zsit (nyau és rémizé): nem aggódom, csupán hálás vagyok a türelméért, mert ha valami kell, az kell hozzám :DD szélvééééééééééééész

Joe69 2010.06.30. 23:29:26

@díva naíva:
A művészet feltehetően az, hogy meg kell találnunk azt, akinek visszaélhetünk a türelmével. Legalábbis egy ideig.

SeaSzilaHawk 2010.07.01. 09:52:55

@Joe69: Joe papa, igen a személyeskedés...sajnos ez jön le nekem az írásodból (ahogy észrevettem, nemcsak nekem). Ez nem azt jelenti, hogy nem értek egyet sokmindennel, csak megfogalmaztam ezt a kis kritikát, hogy maybe következőkor jobban fogsz majd ügyelni rá...amúgy meg respekt van, mert jó lett a poszt, csak talán túl erőssen bele van építve a személyed, és úgy tűnik, hogy túlságosan rólad szól....habár, tényleg, miért volna gond, hogy te magadról írsz...igaz...na sikerült egy nagy semmit írni...:D

"Általában ha valami hazugságot, vagy pitiáner hülyeséget hall az ember, akár saját magáról is, akkor általában lerázza magáról, de ha a kellemetlen igazságot hallja meg ismeretlenül valakitől, akkor ismeretlenül is megpróbáljuk letámadni, "megölni a hírhozót"." - teljes mértékben egyetértek, és hát pár kommentelőt rendesen a gerincvelőbe lőttél vele:D Én még nem tettem ilyet, és reményeim szerint soha nem is fogok...

díva naíva 2010.07.01. 10:31:12

@Joe69: oh hát kérem kompenzálok én ezzel-azzal :)))

@SeaSzilaHawk: nekem meg kicsit erős volt a kommented, ugyan nős pasival még sosem voltam, de azért valami gond általában van otthon, ha a nős pasi kifelé kandikál... szerintem... a zöme nem unalomból lép félre, sokszor hallottam már nős-gyerekes pasiktól, hogy asszony pajtás 100 %-osan azonosul az anya szereppel és elfelejt nő lenni... nincs igénye a szexre és a kettesben töltött órákra, aztán nagy a koppanás és felháborodás, hogy apa meg félrement, csak mert egy kis figyelemre vágyott... egy kis nőre, nem csak anyára... azért erről is tartanék a terhesgondozáson tanfolyamot, hogy hogyan maradj nő, ha már egyszer szültél... lehet ennek épp a fordítottja is, apa lenyugszik, inkább munkával, mint asszonnyal foglalkozik, mert hát asszonynak már úgyis ott a gyerek, tehát bebiztosította a családi pozícióját és ott is alakulhat ki elkeseredésből, elhanyagoltságból adódó félrelépés... Én nem fognám a 3. személyre a dolgot, ugyan mellőlem - a tudtommal - még nem léptek félre, de ha így történne is a páromat venném elő, nem azt ítélném el, aki a 3. játszotta a körben, mert ahhoz a személyhez aztán igazán semmi közöm...
egy srác volt, aki együtt élt egy csajjal és randiztunk. egy kávé volt, semmi más... azóta is keres, azon az egy délutánon elmesélte, hogy kábé semmi sem jó már a nőjével, mondtam, ha úgy gondolod, hogy szeretnél tőlem valamit, rakd ki a nőt, melegváltásos bulikat nem csípek... azóta is megvan a nő...

SeaSzilaHawk 2010.07.01. 10:46:29

@díva naíva: Megértem, hogy keménynek meg erősnek tartod a kommentem...ez a véleményem. Engem csaltak már meg...én is csaltam már...de nem nős vagyok. Nekem ez a gondom...talán azért is tartom utálatosnak, mert apám is ezért hagyta el családunkat. Igenis, ha nem működik egy házasság, akkor kell ellene tenni, ha meg nem lehet, akkor viszlát, mert nincs miért két boldogtalan ember együttéljen (bár ezt lehet, hogy meglehetett volna előzni házasság illetve gyerkőcök előtt). A legszánalmasabb ha valaki beveszi a dumát, hogy ilyen meg olyan szar otthon, és gyere mi ketten dugunk...kéremszépen, hát válás lehetősége manapság nem szégyen, sőt elvárt tény, tessék válni, és utána lehet róla szó...a 3. személy meg igenis tisztelje a csaló párját...senki nem tisztel senkit, mindenki leszar mindenkit, csak neki jó legyen...
Azzal a felvetéseddel, hogy ellaposodhat egy kapcsolat egyetértek, de nem félrelépéssel oldjuk meg...remélem ez tiszta...számomra a harmadik fél az qrva, a csaló meg még a qrva jelzőt sem érdemli, gerinctelen féreg...
Lehet nekem itt külön helyzetekkel jönni, meg hogy nálam így meg úgy volt....tisztelet...

díva naíva 2010.07.01. 12:23:24

@SeaSzilaHawk: hát elég erős a véleményed :)) én toleránsabb vagyok és nem ítélek elsőre, minden szituáció más, mindenki lelkivilága más... én próbálom először megérteni az embereket, utána kurvázom és aljas trógerezem le, amit általában nem teszek meg, mert nincs miért... mármint akiket így minősítenék, azokkal nem foglalkozom, nem alakítok ki kapcsolatot vagy megszakítom :))

SeaSzilaHawk 2010.07.01. 12:36:52

@díva naíva: Semmi gond....ezek szerint én radikálisabb vagyok. Én értem, hogy te toleránsabb vagy, én is az vagyok más kérdésekben (nagyjából:D), de ezt nagyon utálom. Talán ugye személyes tapasztalatból is kiindulva...számomra ezek az emberek ennyit érnek. Mindenki más, és ha most nagyon vallásos lennék, akkor mondhatnám, hogy a házasság szent stb., de nem vagyok, így nem mondom. Én a tiszteletet tartom a legfontosabbnak....gyermekeim anyját nem fogom hátba szúrni...ilyen egyszerű...ha még ő hibázott akkor sem....van más megoldás, nem pedig kúrni menni, mert az majd mindent megold...

Joe69 2010.07.01. 16:35:13

@SeaSzilaHawk:
Elég nehezen tudom elképzelni, hogy "személyeskedés" nélkül lehetne blogolni, posztolni, kommentelni, ahogy oxigén nélkül lélegezni, vagyishogy lehet, de döglött dolog lenne és okafogyott. Azonkívül férfiként mind a mai napig kockázatosabb ilyen témákat kifejteni, hiszen pillanatok alatt megkapja az emberfia a komplexusos puhafarkú lúzer minősítést (esetleg más komplexusos puhafarkú lúzerektől, legalább verbálisan ba..szogathatnak valakit), míg a csajok bezzeg telesírhatják az internetet meg a nagyvilágot. Egyébiránt megvan az a rossz szokásom, hogy figyelem a többi embert kapcsolati szempontból, és olvasom az erről szóló szakirodalmat is.(Leértékelten vett német és angol nyelvű irodalmat nyelvgyakorlási célból), egy friss Csernusért vagy szar magyar fordításokért sajnálnám a pénzt, csak személyesen hallottam egyszer a pasit, két kulcsszóval jellemezték a hallgatók: keserűség és komplexusok - úgy látszik, ezt minden pasi megkapja..Ja, és a neked valót is (mármint hogy te emlegetted) mostanában olvastam: miért a buzi pasik a nők legjobb barátai:)

díva naíva 2010.07.01. 20:46:06

@SeaSzilaHawk: teljesen igazad van ebből a szempontból, magam szempontjából is azt kell mondjam, hogy ugyan a házasság utolsó 3 éve több, mint katasztrófa volt, de a szakítás akkor fogalmazódott meg bennem, amikor már el tudtam képzelni mással, addig eszembe nem jutott volna az otthoni szar helyzet miatt félrelépni... viszont nem ítélek el másokat, mindenki máshogy látja... a pasim is abszolút monogám, vakon megbízom benne, mivel alapjáraton ugyanazt az értékrendet követi, mint én. Tavaly egy pasimnál félreléptem, de igazából az technikai megcsalás volt, mivel már jövője nem volt a kapcsolatnak, csak az alkalom nem volt még megfelelő, hogy közöljem vele... én alapjáraton nem ítélek el soha senkit :) de hát én annnyira naííííív vagyok :))

@Joe69: azért, mert nem a melleidet stírölik és nem akarnak megdugni :)))

Joe69 2010.07.02. 00:02:07

@díva naíva:
Igen, meg, nagyon-nagyon finom lelkecskéjük van, és állítólag ideális velük shoppingolni. ideális barátnők. Viszont az gáz, hogyha egy csajnak se megfelelő barátnők, se buzigyerek nincsen a közelében, viszont van egy ezerrel titkolandó nőspasija, és jobb híján normál pasikat akar valami hasonló szerepre beidomítani..ráadásul úgy, hogy még udvaroljanak is neki, meg még fizessék is a cehhet..

technikai megcsalás:)) na ezt bedobom a legközelebbi csajnál. remélem, majd neked is mondja valaki egyszer, és te persze te tudni fogod a különbséget ez meg az igazi megcsalás között..

díva naíva 2010.07.02. 12:50:36

@Joe69: nem évekig tartó kapcsolat volt, szimplán 6 hétig, amiben az utolsó kettő már mínuszba ment, de mivel belakta magát az otthonomba valahogy finoman kellett közölnöm... ha egy 6 hetes viszonyom félrelép, mielőtt lelép, nem hinném, hogy ereimet vágnám :))

Joe69 2010.07.02. 16:31:47

@díva naíva:
6-2=4, tehát 4 pozitív hét, és ezalatt már belakta magát..ennyi idő alatt én a lakásajtóig sem jutok, és más se nagyon az enyéméig..:))

díva naíva 2010.07.02. 18:38:55

@Joe69: nem vagyunk egyformák :)

kszabo 2010.07.04. 21:21:51

Azért mert a nők a többnejűségre vannak kódolva, csak az kiment a divatból nálunk :)
Esetleg mosok az őseik - www.nana.hu/objektiv/szabad-szerelem-a-himalaja-labanal-16471.html

Joe69 2010.07.05. 00:25:42

@kszabo:
Az ténykérdésnek tűnik, hogy az É-Afrikában és Törökországban feltárt "özönvíz" előtti civilizációkban matriarchatus volt (kb. 10 ezer éves települések, már városnak nevezhatők, de védművek nélkül, vagyis békében éltek) A többnejűség meg ez a mosos ügy ugyan két tésztának tűnik, de egyvalami érdekes módon közös: azért gazdag pasi kell hozzá, legalábbis azzal az igazi,
szegény pasi szeretőnek se főnyeremény..bizonyos dolgok nem változnak, főleg ez utóbbi..

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.07.10. 05:56:20

@Joe69: Nem is nőből van két kategória (válladra és farkadra bukós :) ), hanem kapcsolatból. A válladra borulós nő azért rábukik más farkára, akit meg te tudsz megfektetni, az is tart olyan ismerőst, akinek összekönnyezi a vállát. De ez teljesen természetes. Van nekem nagyon jó nő barátom, akivel annyira egyfele jár az agyunk, hogy teljesen elmúlt a sok-sok éve az elején egy picit meglevő feszültség és izgalom. Nem sajnálom, nem sajnálja.

Igazából csak arrra kell vigyázni, hogy az ember ne alakítson ki ilyen kapcsolatot azokkal a nőkkel, akik amúgy vonzanák. Ezt könnyű eltolni, főleg, ha amúgy jó vagy abban, jogy nőkkel barátkozz.

Hogy a nős pasik inkább ilyen kisírós kapcsolatot keresnének, abban nem hiszek. Biztos van, aki igen. Gyávaságból, vagy csak így alakul, mert azt hiszi, hogy ezzel az önsajnáltatással megy valamire. Illetve hát megy, mert látvánosan épülhet a bizalom, meg úgy néz ki, mintha haladna a dolog (sok beszélgetés, érzelmi közeledés), de aztán nem lesz belőle semmi. Illetve ez lesz. Kicsit esetleg amikor már idejutott a kapcsolat (mármint emberi kapcsolat, nem párkapcsolat), akkor próbál még az ember érzelmi erőszakkal operálni, de nem megy. Az már ott van, nem nagyon lehet kimozdítani. Persze nem csak taktika ez, nyilván ha valakinek szar a kapcsolata az asszonnyal, akkor azért ez egy komoly feldolgozatlan probléma, erről könnyű beszélni, sőt, kifejezetten nehéz másról. Vagy nehéz megállni, hogy ne menjen bele az ember, ha belekérdeznek.

Ezt a saját bőrömön tapasztaltam, annak ellenére, hogy én nem csináltam ilyet, amig benne éltem egy hosszú kapcsolatban. A másik fajtát persze igen, minek tagadjam. De pont arra volt igényem, pont a vadászat, a macsóskodás hiányzott. Ezt a vállon kisírós irányba elvitelt meg érdekes módon már bőven a szakítás után tapasztaltam meg. Néhány (netes) első randin amikor belekérdeztek a csajok, akkor tök őszintén elmondtam a sztorit, amivel persze nem volt semmi gáz, csak az átélés (távolság hiánya) és a részletesség miatt ebbe az irányba gurult a golyó. Nem is lett ezekkel több találkozó. Amúgy az az érdekes, hogy itt a lányok szűrőrendszere rosszul működött, mert engem a jelenben már nem bántottak azok a dolgok, az átélés a múltidézésnek szólt. De ez érdekes tanulság az őszinteségről - ha a másik hiibás következtetéseket von le bizonyos helyzetekben, akkor neked azokat a helyzeteket el kell kerülnöd.

Ja, Schmitt Pált nem értettem, hogy hogy jön ide, azon kívül, hogy bosszantott :). A social proof/preselection ebben a szituban azt jelenti, hogy a nő azt látja, hogy a pasast más már alkalmasnak találta erre a szerepre, akkor abban lehet valami. Nem kell kiröhögni ezért őket, ez minden emberre hat. A Social proof része. A preselection nem - egy férfi számára nem lesz vonzó egy nő attól, hogy már jó sokan megdugták. Sőt. De ha a haverok szerint jó nő, ha az orrod előtt sokan udvarolnak neki, akkor igen. (Bár ott bejátszik az a hatás is, amit scarcity principle-nek hívnak, vagyis, hogy amiből kevés van, vagy az orrod előtt fogyhat el, az vonzóbb.) Na, most aztán már jól nem arról beszélek, amiről elkezdtünk.

Joe69 2010.07.12. 01:01:20

@huvosvadasz:
szegény hollandok, megint megszívták:))

Egyetértek azzal , amit írsz, sajnos, sok csajjal elszúrtam így, és mostanában hajlok arra, hogy türelmetlenül lerázzam azokat, akik így jönnek. Lehet, hogy elirás, de nem a nős pasik, hanem a nőspasizó csajok közül keresnek sokan ilyen "kisírós" barátságot, holott sokszor tudják, hogy a "barát" nem így gondolja, és ez elég durva visszaélés a barátnak minősített pasi idejével és érzelmeivel.A klasszikus "pasiztatásról" , ami ennek a sok csaj által gyakorolt "nagyüzemi" változata, sokat írtam már.

Asidotus 2010.07.13. 10:07:17

Meg tegyük hozzá, a nők egymással szemben elképesztően (mármint férfi szemnek) gonoszak tudnak lenni. Már miért ne szeretné el a férfit egy "büdös ribanctól"?

díva naíva 2010.07.13. 16:10:54

@Nűnű: na ezt az általánosítást kikérem magamnak a nők nevében... Az emberek általánosságban nagyon gonoszak tudnak egymással szemben lenni, de ez a miértne szeretné el a férfit egy büdös ribanctól, kétlem, hogy állítható volna, hogy sokszor előfordul...

Joe69 2010.07.13. 21:10:04

Agyilag nem igazán fogom az utolsó 2 kommentet, a "büdös ribanc" terminus technicust általában a megcsalt feleségek szokták alkalmazni arra a csajra, akivel a férjük félredug.

lemnisKate · http://szocialiskeszsegek.posterous.com 2010.07.26. 13:15:08

Azt figyeltem meg, hogy olyan nincs, hogy valaki rosszul választ. Az sem véletlen, ha valaki olyan kapcsolatot választ, amiben nincs perspektíva. Ezek a nők általában valamilyen elérhetetlen ábrándképet kergetnek, azért, mert attól félnek, hogy az elérhető pasikkal való valóságos kapcsolat túl unalmas/egyhangú/kiszámítható lesz. Magyarul tkp. félnek az igazi kapcsolattól. Nekem is volt egy ilyen korszakom huszonegynéhány évesen, de aztán elmúlt. :)

lemnisKate · http://szocialiskeszsegek.posterous.com 2010.07.26. 13:17:46

Ez a fajta félelem nem csak nős pasik kergetésében nyilvánulhat meg, ugyanez a kategória az is, ha valaki kifejezetten külföldi pasik után kajtat, vagy szimplán olyan elvárásai vannak, amiket nem lehet teljesíteni.

Joe69 2010.07.28. 15:32:32

@furcsa lány:
Ez így van, és furcsa módon a nők régi és mai szocializációjának valami furcsa keveredése egyesek szerint. Eszerint a férfiak az agresszivitásukat, aktivitás iránti vágyukat, stb. a munkában, sportban, harcban stb. élik ki, a férfi a kapcsolatában a nyugalmat, állandóságot, a megpihenés lehetőségét szeretné. A nők viszont részben az életben még nem mindig tehetik ezt meg, másrészt jóval kapcsolatorientáltabbak, ezért a kapcsolataikban igénylik a kalandot, a változatosságot, az izgalmat. Tény, hogy a meglévő kapcsolatokat általában a nők unják meg, ők borítanak, ők válnak, stb. A dolgot még instabilabbá teszi, hogy mostanában már a kapcsolat létrejöttéről is ők döntenek, ők választják a pasit - általában testosteronagyú rosszfiút, mert az izgalmasabb, csak éppen instabil vele a dolog..

Joe69 2010.07.29. 09:12:05

Érdekes, tegnap óta 3 komment eltűnt innen..?

muszó 2010.09.02. 13:05:34

Férjnél vagyok,és van egy pasim aki nős,vagyis elvált,de a gyerekek miatt megint csak összeköltöztek.
Neki sem működik a kapcsolata,nekem sem,de a gyerekeket tartjuk szem előtt.
Jó vele a szex,és teljesen más.
Az anyagiak majdcsak egyformák,de mi nem ezt nézzük.
Nekünk jók a lopott percek,mert jól érezzük magunkat.
Engem nem zavar, hogy a volt feleségével él együtt,őt meg nem, hogy én férjnél vagyok.
Lehet, hogy később le cserél,de a párom is lecserélhet,és én is őt.
Próbáltam rendbe tenni a kapcsolatomat,de rájöttem ideig óráig megy,aztán vissza minden.
A " nős" pasimban megvan az,ami nekem hiányzik,és ő is megtalálta bennem azt,ami neki hiányzott.
Nem tudom meddig fog tartani,de azt sem tudjuk meddig élünk.
Nekünk így jó.
És, hogy mit jelent mások véleménye?
Nekünk semmit.
Ami nekünk jó,az ne fájjon másnak.

muszó 2010.09.02. 13:06:42

Ja, és miért a nős pasi kell?
Mert neki is a férjes asszony kellett.

Joe69 2010.09.10. 12:59:57

Ebben a helyzetben már nincs romboló elem, hiszen végül is fenntartja a meglévő házasságot ill. kapcsolatot is, bár azt nem tudom, hogy a házastársak hogyan tűrik (merthogy tudják,v. sejtik, az 100%) , végül is a férj van megcsalva de jure. Sok ilyen van, de én alapjában véve nem erről írtam. Akikről írtam, azoknak nem férjes asszonyként kellett a nős pasi. Viszont ők is roppant büszkén ezt mondják:

"Nem tudom meddig fog tartani,de azt sem tudjuk meddig élünk.
Nekünk így jó.
És, hogy mit jelent mások véleménye?
Nekünk semmit.
Ami nekünk jó,az ne fájjon másnak."

Kivéve, ha némi alkohol, feloldja őket, mert akkor bizony mást mondanak.

muszó 2010.09.13. 11:48:26

@Joe69: Kedves Joe69!
Tény, hogy a meglévő kapcsolatokat általában a nők unják meg, ők borítanak, ők válnak, stb.
Na,azért ez nem igaz!
Mi borítunk mindent,és mi válunk?
A válások nagy többségének oka van.
Férfiak részéről Pl. iszik,veri az asszonyt, csúnyán beszél vele,csajozik,lusta,a barátok fontosabbak, vagy a kocsija, nem foglalkozik a gyerekkel, nem teljesít az ágyban,nem figyelmes,és kihalt már belőle az a rajongás.amit együtt járásukkor éreztek. Ilyen esetben meg is unja a nő az életét.
Gondolj egy ilyen helyzetbe!
Az a nő,akinek van egy csöpp esze,az menekül,nem hogy cselédje maradjon egy ilyen embernek.
És persze,keresi a lehetőséget.
Fordított esetben is igaz ez,és az én példámat megemlítve,a szerető volt felesége,egy lusta nő.
Koszos,nem takarít,szórja a pénzt,veszekszik,és az ágyban sem teljesít.
A férfiak is megunják egy idő múlva,amikor az asszony a tv előtt ül,és nincs vacsora,meg vasalt ruha meg stb.
A szingli nők esetében pedig,én csak helyeselni tudom,ha van akit be tudnak cserkészni.
Ésszel dolgoznak a lányok.
Egy nős pasi,aki persze már öregebb,annak van már mit a tejbe aprítania.
Van kocsi,ház,pénz ,stb.
Egy fiatalabb férfi ezt nem igazán tudja még megadni.
És szerintem,bárhogy is,de minden kapcsolathoz két ember kell.

joemann 2010.10.03. 07:37:50

"Az a nő,akinek van egy csöpp esze,az menekül,nem hogy cselédje maradjon egy ilyen embernek."

hát ez az hogy nem menekül belőle hanem benne marad és keres mellette mást:

www.puafestival.com/forum/index.php?topic=851.0

mancsi85 2011.03.04. 11:07:16

Véleményem szerint is egy nő valószínűleg akkor megy bele egy ilyen kapcsolatba ha lelkileg nincs minden rendben nála. Vagyis én régebben soha nem mentem volna bele egy ilyen dologba, sőt ellenkezőleg elítéltem az ilyet. Most mégis pont ebbe a szituációban vagyok. Pedig csak annyi volt a problémám, hogy egy ideje már szingli voltam és vágytam arra hogy valakinek fontos legyek és hogy valaki szeressen. Megfogadtam az elején hogy nem viszek bele érzelmeket, csak jól érzem magam és ő is és ebbe nincs semmi rossz. De sajna múlt az idő és akaratlanul lettek érzelmek az én részemről is de nem tudnék a tükörbe nézni ha arra kérném a pasit hogy hagyja értem ott a családját. Nagyon nehéz, mert bár valahol ki akarok szállni a dologból mert tudom hogy nekem is ez lenne a legjobb de nem tudom megtenni. Nagyon nehéz meglépni ezt a lépést ha már érzelmek vannak. Szerintem ha valaki belemegy egy ilyen kapcsolatba úgy hogy nem tudja magáról 100%-ig tudja magát ahoz tartani amit az elején eltervezett ne tegye meg. Csak magának okoz ezzel fájdalmat. Egyáltalán nem volt részemről ez az egész okos döntés. És akármennyire szép emlékeim vannak az adott férfival szerintem ha újra kezdhetném nem mennék bele.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2011.06.13. 18:52:19

1. Aki vadászik és nagyon nagy skalp egy nős példány.
2. Aki izgalomra vágyik és Carpe Diem alapon kiélvezi az újdonságot.
3. Aki véletlen keveredik bele, de hagyja, h elsodorják az események.
4. A gyenge, befolyásolható, érzelmileg függő alkat akit rászednek és kihasználnak rend szerint.

Namost:
1. Ótvar ribanc, ha túl sokáig vadászik, nagy eséllyel az ő feje és falra kerül, akár szó szerint is...
2. Felelőtlen picsa, értéktelen akár csak az előző, mégis sok lúzer pasi nyakig merül a kakában miatta.
3. Magára vessen típus, ha elengedi a kormányt ne csodálkozzon, h az árokban köt ki (több metafóra nem lesz, ígérem:)
4. Szerencsétlen, ártatlan kis virágszál (bocs, mégis:) akinek sosem lesz normális kapcsolata.

Anita123 2012.01.05. 16:11:07

Na a kedvetekér' regisztráltam, hogy felvázoljak egy olyan helyzetet, ami egész más síkon mozog, mint ahol ti, de a téma (nőspasi) ugyanaz, csak mondjuk.. színesíti.

A szexet szándékosan hagyom ki, mert eddig szinte minden komment erről szólt, és én ragaszkodnék ahhoz, hogy érzelmek is léteznek, énkérekelnézést.

Tegyük fel, hogy a bejegyzés írója - Joe69 - összejön egy kedves, aranyos, csini lánnyal, és annyira egymásba szeretnek, hogy kis idő múlva összeházasodnak. A házasságuk azonban rossz, és az is marad, hosszú éveken keresztül, "pedig" 2 gyerekük is születik. Eltelik mondjuk 10 év, addigra már mind a kettejük "szeretettankja" csontkeményre van száradva - boldogtalanok. Ekkor a feleség váratlanul találkozik egy másik "nőspasival", aki oly mértékben csodálatos ember (azaz nem egy "farok", hanem egy ember, tettekkel, gondolatokkal, érzésekkel, jellemvonásokkal) a számára, mint amilyennel ő nem is kalkulált soha életében. Beleszeret. (Ez lehet, hogy nem tudjátok, de nem kizárólagosan az az érzés, hogy de jó lenne ágyba dönteni.) Beleszeret, de múlhatatlanul. Rögtön a második érzése persze a lelkifurdalás, a harmadik pedig az elfojtás, mert hát mégiscsak nemnormális dolog ez. E 3 érzéssel küzd Joe69 felesége jó néhány hónapig. Közben próbálja visszaterelni a figyelmét Joe69-re, próbál őrá vágyni, próbál csak a jó dolgokra emlékezni stb. Aztán egy napon rájön, hogy nem megy tovább, elmondja Joe69-nek az érzéseit, meg minden baját, elmennek párterápiára,d e már nem tudják megmenteni a házasságukat. A feleség elindítja a válópert, a "nőspasiról" pedig úgy határoz, hogy szereti annyira, hogy tiszteletben tartja a családját, nem okoz egyik tagjának sem fájdalmat semmilyen formában. Aztán a döntései meghozatala után is ugyanúgy, ugyanazokkal az érzésekkel, vágyakkal telik minden nap, hiába zárta le.

Milyen megoldást javasolnál az exfeleségednek...? :)

Joe69 2012.01.07. 18:57:02

@vasanya:
Hála istennek nincs feleségem, akinek ilyen gondjai lennének. Tehát, ha jól értem , elválik a férjtől ("tőlem"), mert elhidegült, mert únja a banánt, vagy mert nincs banán):)) , igaz hogy lenne célszemély egy nőspasi személyében, de ő olyan erkölcsi magaslatokon áll, hogy nem próbálja szétverni a házasságát, hanem (és ezt nem értettem kristálytisztán, de..)

1. Marad a szeretője
2. Nem is kezd ki vele (tovább), hanem nulláról folytatja tovább

Az utóbbi, 2. variáció elég gyakori a 40-50 körüli feleségek között manapság. Általában jóval fiatalabb pasikkal próbálkoznak ilyenkor, akár nőssel, akár nőtlennel, érdekes, hogy a jóval fiatalabb emberek házasságát már nem tisztelik, igaz, az érdekeltek sem..

Anita123 2012.01.08. 12:28:04

Olyan aggasztóan pesszimista nézeteid vannak erről az egészről...:)

Szóval a "feleséged" nem a szeretője, és (bár k*rva nehezére esett), nem is kezdett ki vele. A dilemmája arról szól, hogy becsületes úton megkaphatja-é aztatat, amire vágyik, mert nem akaródzik neki belefeküdni abba a sodrásba, amibe oly sokan.

Hogy fiatalabb pasikkal próbálkoznak, az engem meglep, hacsak nem azért, mert a rémisztőnek megélt öregedést igyekeznek feledtetni azzal az illúzióval, hogy lám, még beindulnak rájuk a fiatal pasik? Mindegy, ízlések és pofonok különbözőek.

Joe69 2012.01.09. 10:16:19

@vasanya:
Így igaz, mármint a pesszimizmus:))

""Hogy fiatalabb pasikkal próbálkoznak, az engem meglep, hacsak nem azért, mert a rémisztőnek megélt öregedést igyekeznek feledtetni azzal az illúzióval, hogy lám, még beindulnak rájuk a fiatal pasik? Mindegy, ízlések és pofonok különbözőek.""

Pontosan erről van szó.